5 грудня компанія HMD Global провела презентацію в Дубаї, в рамках якої представили свій новий смартфон середнього рівня – Nokia 8.1. Новий смартфон став наступником Nokia 7 Plus.

Що стосується характеристик, новинка отримала 6,18-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2246×1080 і співвідношенням 19: 9. Вгорі екрана розташований великий виріз, в якому розміщені фронтальна камера і інші датчики для правильної роботи всіх функцій смартфона.

На задній панелі можна побачити два модуля основної камери і спалах, які розміщені вертикально. Нижче інженери додали сканер відбитків пальців. На диво, сканер не розмістили під сам дисплей, як це роблять китайські виробники. Новинка отримала скляну задню поверхню і обрамлення з алюмінію. Смартфон доступний в трьох кольорах: Iron Steel Blue Silver and Steel Copper. Не виключено, що пристрій отримав функцію бездротової зарядки.

Пристрій отримав процесор середнього рівня Snapdragon 710 з тактовою частотою до 2.2 ГГц. Оперативної пам'яті передбачено 4 або 6 ГБ, флеш-пам'яті – 64/128ГБ, в залежності від модифікації.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Основна камера має два модулі з роздільною здатністю 12 і 13 Мп. Дозвіл фронтальної камери – 20 Мп. Судячи з усього, камери отримали непогані характеристики, і зможуть порадувати користувачів гідною якістю.

За автономність роботи смартфона відповідає батарея ємністю 3400 маг. Як запевнили виробники, цього заряду для 2 днів роботи пристрою.

Смартфон з'явиться на прилавках з цінником від 399 євро (близько 13 тисяч гривень).

Нагадаємо, що корейська корпорація Samsung знову осоромилася перед публікою. На цей раз, її зловили на нахабної брехні користувачам. Повідомляється, що Samsung запустила рекламну кампанію до виходу нового смартфона. У самій рекламі миготів якісний знімок, нібито зроблений за допомогою нового смартфона. Насправді, фото було зроблено з професійного фотоапарата, і навіть знайшли того самого фотографа.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що незабаром на ринок смартфонів може увірватися новий смартфон від Xiaomi, Зазначається, що це буде Xiaomi Mi Mix 3s, який отримає технологію слайдера. Серед іншого, девайс отримає цілих 12 гб оперативної пам'яті, а також потрійну основну камеру, і подвійну фронтальну.

Знай.uа писав, що корейська компанія Samsung готує до виходу цілих 2 нових смартфона. Проте, ці моделі всього лише середнього класу, так що нічого цікавого з себе не представляють.