Вже давно відомо, що фахівці компанії Advanced Micro Devices працюють над "залізом" для ігрових консолей від Sony і Microsoft. Цю інформацію не раз підтверджували співробітники "червоного" чіпмейкера, в тому числі виконавчий директор AMD Ліза Су.

Проте, виробники компонентів для приставок поки не діляться подробицями про характеристики майбутнього устрою. Наприклад, інсайдер Microsoft Бред семс днями поділився свіжими подробицями про наступника Xbox One X, також відомому як Project Scarlett.

Анонс нового Xbox запланований на 2020 рік, приблизно ж у цей годину Sony має показати світові PlayStation 5. Будемо сподіватися, що обидві компанії покажуть революційний продукт, а не чергову приставку, яка практично нічим не відрізняється від попередників.

Серцем дітища Microsoft стане гібридний процесор, що поєднує в собі вісім x86-ядер Zen 2 і графічну підсистему на базі архітектури нового покоління (найімовірніше AMD Navi). Нова консоль зможе не просто забезпечити роботу ігор у дозволах 4K, але і буде це робити з показником fps близько 60 кадрів в секунду. Будемо сподіватися, що навіть вимогливі ігри будуть відображати плавну картинку без гальм.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що стосується PlayStation 5, то, за чутками, вона отримає аналогічний APU з вісьмома ядрами Zen 2 і графікою Navi.

По суті, приставки отримали приблизно однакові характеристики. Справа піде тільки за рекламною кампанією, і оптимізованого софта і інтерфейсу.

Нагадаємо, що корпорація Google знову вирішила поховати власний проект. Мова йде про Google Allo, який повинен був затьмарити всі месенджери, і навіть Telegram і Viber. Однак, щось пішло не так, і месенджер перестав приносити компанії прибуток.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава компанії Xiaomi підтвердив, що на ринку незабаром може з'явитися незвичайний смартфон. Повідомляється, що він отримав цілих 48 мп камеру. Однак, об'єктивів буде не менше трьох, враховуючи специфікації камери. У мережі навіть з'явилося фото, проте воно відображає лише камеру смартфона і кількість пікселів.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft почала розробляти нову версію Windows. Судячи з усього, це буде полегшена версія операційки, так що кожен бажаючий зможе встановити її на слабкий ПК. До речі, він буде не просто обрізаної версією, а повноцінною альтернативою, адже її створять практично з нуля.