Ось вже більше року ми спостерігаємо за тією війною, що розгорнулася між Qualcomm і Apple. Qualcomm почала судові розгляди з Apple через використанні яблучної корпорації патентів, які належать Qualcomm.

Американський чіпмейкер опублікував прес-реліз, у якому повідомив, що Проміжний народний суд міста Фучжоу в Китаї задовольнив позов Qualcomm, заборонивши Apple ввозити і продавати на території Китаю країни ряд смартфонів. Згідно з рішенням, Apple заборонили імпортувати і продавати 7 моделей мобільників: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus і iPhone X. Судячи з усього. саме в цих смартфонах використовуються чужі патенти. Суддя, який виніс дане рішення, визнав обґрунтованим твердження Qualcomm, що при створенні цих смартфонів концерн з Купертіно порушив два патенти, що є виключною власністю чіпмейкера.

Qualcomm не приховує того, що задоволена результатом справи. І хоча компанія не особливо любить судові розгляди з іншими компаніями, все ж вважає, що свою інтелектуальну власність потрібно захищати, а також отримувати прибуток від інших компаній за використання патентів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9 незабаром повинен з'явитися на ринку. Мільйони потенційних покупців вже рахують секунди до появи девайса на прилавках. Відзначається, що смартфон отримає 48-мегапіксельну камеру, у якій немає аналогів на сьогоднішній день. Сам глава китайської компанії показав частину камери, і швидше за все, вона буде подвійний або потрійний, а розташування буде вертикальним.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що розумні окуляри навчилися передавати звук без навушників. Для цього використовується технологія, яка передає звуки через кістку за вухом. Таким чином, більше не потрібно використовувати навушники, що дозволить слухати музику більш зручним способом.

Знай.uа писав, що компанія Apple вирішила відмовитися від 5G для iPhone в 2019 році. Як виявилося, процесори Intel недостатньо гарні, а c Qualcomm розірвала співпрацю на грунті постійних конфліктів. Таким чином, китайські виробники першими запровадять а ринок смартфони з підтримкою нової мережі 5G.