Космічний зонд OSIRIS-REx виявив сліди води на астероїді Бенну, який він зараз вивчає. Про це інформує офіційний портал NASA. Не виключено, що на цьому космічному тілі можуть бути живі істоти, або ж бактерії і організми. Не секрет, що там де вода, там і життя.

Дослідник Емі Саймон, яка займається проектом OSIRIS-REx повідомила, що на астероїді виявили "гидросодержащие мінерали". Швидше за все, це льодяні гранули води, які замерзли під температурою космосу.

В агентстві повідомили, що космічний зонд збирав дані двома спектрометрами. Після вивчення даних, дослідники прийшли до висновку, що на астероїді є гидроксилы.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Також вчені заявили про свою підозру наявності води по всій поверхні астероїда, і це може означати, що коли-то в минулому вода була присутня на тому великому астрономічному об'єкті, від якого відколовся астероїд Бенну. Бути може, на космічному тілі великих розмірів залишилася життя, а цей шматок просто мандрує по просторах космосу.

Також у NASA наголосили, що рідкої води на Бенну не знайшли. Можливо, вона відсутня із-за своїх невеликих розмірів.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9 незабаром повинен з'явитися на ринку. Мільйони потенційних покупців вже рахують секунди до появи девайса на прилавках. Відзначається, що смартфон отримає 48-мегапіксельну камеру, у якій немає аналогів на сьогоднішній день. Сам глава китайської компанії показав частину камери, і швидше за все, вона буде подвійний або потрійний, а розташування буде вертикальним.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що розумні окуляри навчилися передавати звук без навушників. Для цього використовується технологія, яка передає звуки через кістку за вухом. Таким чином, більше не потрібно використовувати навушники, що дозволить слухати музику більш зручним способом.

Знай.uа писав, що компанія Apple вирішила відмовитися від 5G для iPhone в 2019 році. Як виявилося, процесори Intel недостатньо гарні, а c Qualcomm розірвала співпрацю на грунті постійних конфліктів. Таким чином, китайські виробники першими запровадять а ринок смартфони з підтримкою нової мережі 5G.