Організми, що живуть у глибинах Землі, виробляють у 385 разів більше вуглецю, ніж усі люди. Дослідженням займалися протягом 10 років, і лише зараз дійшли шокуючого висновку. Як виявилося, людина найбільша проблема планети.

Дослідники поділили глибинну біосферу на три домену — бактерії, еукаріотів і архей. Всього глибинна біосфера займає близько 2,3 млрд кубічних кілометрів — це в два рази більше обсягу Світового океану. Маса вуглецю організмів, які живуть на глибині Землі, становить до 23 млрд тонн. Це набагато більше, якщо порівнювати з усіма людьми на планеті.

При цьому до 70% усіх, що живуть на Землі бактерій і архей знаходяться в надрах Землі — і за генетичною різноманітністю вони порівнянні з організмами, що мешкають на поверхні планети. По суті, під землею знаходиться ціла екосистема, яка нітрохи не гірше нашої, але живі організми там підлаштувалися під суворе проживання в землі.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Проект “Обсерваторія глибинного вуглецю” беруть участь тисячі вчених з 52 країн. Вони досліджують до 100 різних точок на Землі — рекордна глибина, з якої вчені відбирали бактерії, становила 5 км під поверхнею суші та 10,5 км — під поверхнею океану. Таким чином вчені отримували максимально точні показники, які вплинули на результати десятирічних досліджень.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9 незабаром повинен з'явитися на ринку. Мільйони потенційних покупців вже рахують секунди до появи девайса на прилавках. Відзначається, що смартфон отримає 48-мегапіксельну камеру, у якій немає аналогів на сьогоднішній день. Сам глава китайської компанії показав частину камери, і швидше за все, вона буде подвійний або потрійний, а розташування буде вертикальним.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що розумні окуляри навчилися передавати звук без навушників. Для цього використовується технологія, яка передає звуки через кістку за вухом. Таким чином, більше не потрібно використовувати навушники, що дозволить слухати музику більш зручним способом.

Знай.uа писав, що компанія Apple вирішила відмовитися від 5G для iPhone в 2019 році. Як виявилося, процесори Intel недостатньо гарні, а c Qualcomm розірвала співпрацю на грунті постійних конфліктів. Таким чином, китайські виробники першими запровадять а ринок смартфони з підтримкою нової мережі 5G.