Компанію Google оштрафували на 500 тисяч рублів, повідомив голова Роскомнагляду Олександр Жаров. Як виявилося, корпорація добра не дотримується правил Росії.

Жаров зазначив, що відомство може порушити ще одну адміністративну справу проти компанії за недотримання російського законодавства, якщо компанія і далі буде ігнорувати вимоги Росії.

26 листопада Роскомнагляд завів на Google адміністративна справа за відмову підключитися реєстру заборонених ресурсів (ФГИС) і почати виключати їх з пошукової видачі. Протокол склали за частиною 1 статті 13.40 Купап (невиконання обов'язків оператором пошукової системи).

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Закон про штрафи для пошукачів посилання на заборонені сайти і VPN-сервіси набрав чинності влітку 2018 року. Google став першим пошуковиком, оштрафованим за новим законом.

Судячи з усього, Google ніяк не відреагувала на вимоги з боку Росії. До того ж, штраф у розмірі 500 тисяч рублів практично ніяк не позначиться на фінансовому стані компанії. Швидше за все, саме підпорядкування правилам буде коштувати дорожче самого штрафу.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9 незабаром повинен з'явитися на ринку. Мільйони потенційних покупців вже рахують секунди до появи девайса на прилавках. Відзначається, що смартфон отримає 48-мегапіксельну камеру, у якій немає аналогів на сьогоднішній день. Сам глава китайської компанії показав частину камери, і швидше за все, вона буде подвійний або потрійний, а розташування буде вертикальним.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що розумні окуляри навчилися передавати звук без навушників. Для цього використовується технологія, яка передає звуки через кістку за вухом. Таким чином, більше не потрібно використовувати навушники, що дозволить слухати музику більш зручним способом.

Знай.uа писав, що компанія Apple вирішила відмовитися від 5G для iPhone в 2019 році. Як виявилося, процесори Intel недостатньо гарні, а c Qualcomm розірвала співпрацю на грунті постійних конфліктів. Таким чином, китайські виробники першими запровадять а ринок смартфони з підтримкою нової мережі 5G.