Генеральний директор Google Сундар Пичаи під час слухань у Конгресі США пояснив, чому при введенні запиту "ідіот" пошуковик показує фото президента США Дональда Трампа.

Питання про це Пичаи задала конгресмен-демократ Зої Лофгрен.

"Якщо ввести слово "ідіот" в розділі "Зображення", з'являться фотографії Дональда Трампа. Я тільки що зробила це. Як працює пошук, якщо таке відбувається?", - запитала вона.

Пичаи пояснив, що результати, які видає Google, автоматично ранжуються більш ніж за 2 сотнями параметрів, включаючи актуальність, свіжість і популярність.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Виходячи з цього, ми намагаємося відбирати кращі результати для кожного конкретного запиту", - зазначив він. Однак, всупереч всім очікуванням, співробітники компанії не мають права втручатися в відображення результатів пошуку. Таким чином глава пошуковика зняв відповідальність з себе і своїх підлеглих.

Гендиректор Google відкинув звинувачення у політичній упередженості компанії і заявив, що її співробітники не керують результатами пошуку вручну. У серпні Трамп звинуватив Google в підтасовуванні новин про нього. Пошуковик, на його думку, цілеспрямовано "пригнічує голоси консерваторів і приховує хорошу інформацію". Однак, глава “корпорації добра” теж спростував цю заяву, повідомивши, що користувачі самі це гуглят, і результати пошуків видаються саме з конкретного бажанням користувачів.

Нагадаємо, що китайська компанія Xiaomi представила новий кнопковий смартфон. Однак, він оснащений практично всіма передовими функціями. Варто відзначити, що девайс отримав підтримку 4G, а також режим модему, який дозволить підключати до 10 пристроїв одночасно. Крім цього, апарат має величезний акумулятор ємністю 5 000 маг, який здатний заряджати та інші пристрої. До речі, вартість девайса близько 50 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple раптово скорочує виробництво компонентів для iPhone XR. Судячи з усього, нові смартфони від яблучної корпорації не особливо сподобалися публіці. Цілком можливо, що на це вплинула їх ціна - за бюджетний девайс доведеться заплатити близько 800 доларів, і дозволити собі може не кожен.

Знай.uа писав, що нову ігрову консоль від SonyPlayStation Classic зламали всього за кілька днів після старту продажів. Для цього навіть не потрібно зламувати корпус, або ж проводити маніпуляції з кодом програм. Достатньо лише вставити флешку в консоль, в яку заздалегідь потрібно закачати ігри.