Відомий ресурс The New York Times провів незалежне розслідування і розповів про свої спостереження. Мова йде про додатки з магазину App Store, які буквально кожні дві секунди відстежують переміщення користувача. Причому роблять це таємно, без повідомлення про це користувачів. Таким чином, компанія знає розташування практично всіх користувачів в режимі реального часу.

Додатки з App Store, які стежать за кожним кроком, в налаштуваннях вимагають доступ до геолокації. Такі програми відстежують де ви буваєте протягом дня або в конкретний проміжок часу. Знають як довго ви буваєте в конкретному місці, де буваєте частіше всього і навіть маршрут додому. І хоча вони вимірюють активність завдяки пройденому маршруту, грунтуючись на картах, ці дані не повинні зберігатися, особливо на серверах яблучної корпорації.

Ці дані купують магазини і компанії, щоб потім якомога ефективніше розміщувати для вас рекламу в мережі. По суті, це таргетована реклама, яка є актуальною для кожного користувача індивідуально. За спостереженнями The New York Times, серед таких програм є The Weather Channel, WeatherBug, theScore і ще купа інших програм, зокрема для відстеження погоди.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що китайська компанія Xiaomi представила новий кнопковий смартфон. Однак, він оснащений практично всіма передовими функціями. Варто відзначити, що девайс отримав підтримку 4G, а також режим модему, який дозволить підключати до 10 пристроїв одночасно. Крім цього, апарат має величезний акумулятор ємністю 5 000 маг, який здатний заряджати та інші пристрої. До речі, вартість девайса близько 50 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple раптово скорочує виробництво компонентів для iPhone XR. Судячи з усього, нові смартфони від яблучної корпорації не особливо сподобалися публіці. Цілком можливо, що на це вплинула їх ціна - за бюджетний девайс доведеться заплатити близько 800 доларів, і дозволити собі може не кожен.

Знай.uа писав, що нову ігрову консоль від SonyPlayStation Classic зламали всього за кілька днів після старту продажів. Для цього навіть не потрібно зламувати корпус, або ж проводити маніпуляції з кодом програм. Достатньо лише вставити флешку в консоль, в яку заздалегідь потрібно закачати ігри.