Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ презентував новий онлайн-сервіс з перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.

Прес-служба відомства повідомляє, відепер будь-який українець зможе дізнатися історію автомобіля за його номером.

Для того, аби упевнитись в реєстрації транспорту, достатньо ввести його номер у відповідні поля онлайн-сервісу. Якщо, приміром, автомобіль, є в Єдиному реєстрі МВС, то на екрані з'явиться офіційна інформація за свідченням, звичайно, крім особистих даних власника.

"Ми раді запропонувати сервіс, який буде корисний не тільки громадянам, але й бізнесу. Можливість самостійно перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу може убезпечити ринок від шахрайства при отриманні транспортних послуг, при найманні працівників на роботу, короткострокової оренди автомобіля, покупку авто і т. д.", – наголосив начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Експерти Комітету з логістики Європейської бізнес асоціації тривалий час відзначали важливість впровадження такого сервісу, щоб створити механізм попередження шахрайства при вантажних перевезеннях.

Нагадаємо, тепер потрапити в Україну транзитом на європейських номерах можна тільки після сплати на кордоні "в'їзного" податку.

Раніше Знай.uа писав про те, що після прийняття нового закону про розмитнення, багато водіїв почали займатися збором докуметів.

Утім у ході виявилось, що не все так просто. Є багато нюансів, які потрібно врахувати, щоб на митниці не виникло несподіваних проблем.

Українцям відповіли на головні питання щодо розмитнення авто з європейською реєстрацією.

Також Знай.uа повідомляв, що у словацькому селі Вубля, що біля кордону з Україною, власники автомобілів з іноземною реєстрацією масово кидають напризволяще свої транспортні засоби.