Користувачам смартфонів та інших гаджетів на операційній системі Androidслід остерігатися нової шкідливої програми. На цей раз він маскується під додаток, яке здатне оптимізувати заряд смартфона, збільшуючи його автономність. Звичайно ж, цього не робить. До речі, він потрапляє в мартфоны з допомогою фейкових магазинів і інших додатків.

Виявив цей Android-троян експерт в області кібербезпеки антивірусної компанії ESET Лукас Стефанко.

Так, після установки програма сканує пристрій на предмет наявності додатку PayPal, потім запитує доступ до спеціальних можливостей, і в підсумку ховає свою піктограму на робочому столі. Після цього користувач отримує повідомлення з рекомендацією увійти в обліковий запис PayPal для перевірки даних з метою безпеки.

І вже після входу в додаток, вірус перераховує 1 тисячу доларів з рахунку, тим самим залишаючи власника без грошей. У випадку, якщо у вас немає платіжної системи в смартфоні, він вивчає паролі та інші дані до ваших облікових записів.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi представила безшумну клавіатуру за 50 доларів. І хоча вона дорожче своїх конкурентів, виробник обіцяє довговічність пристрою, так як при створенні девайса використовується новий матеріал, який не дозволить кнопок ламатися, або ж бруднитися від дотику брудних рук. Відмінний девайс для тих, хто любить поїсти за комп'ютером вдома, або ж в офісі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що оновлення iOS 12 iPhone залишило користувачів без інтернету. На жаль, апаратна помилка не дозволяє некоторіе користувачам насолоджуватися 4G-мережею. Смартфони деяких користувачів взагалі перестали ловити бездротову мережу, так що їх смартфони перетворилися в музичний плеєр з підключенням до Wi-Fi.

Знай.uа писав, що додатки з AppStore стежать за користувачами iPhone і iPad. До такого висновку прийшли The New York Times, який проводив незалежне розслідування. Як виявилося, додатки, які вимірюють кількість кроків користувача стежать за власником смартфона. Причому знають його місце розташування в режимі реального часу.