Одне з налаштувань приватності Windows 10 дає можливість відмовитися від відправки журналів активності в Microsoft. За замовчуванням ця опція є завжди включеною, однак власник комп'ютера може самостійно її деактивувати. Щоправда, як вдалося з'ясувати, що ця функція операційної системи працює не зовсім так, як заявляє її розробник.

Microsoft
Microsoft

Користувачі Reddit виявили, що навіть після заборони на синхронізацію журналу дій операційної системи з хмарної службою та виходу з свого облікового запису передача даних все одно триває. Ця інформація зберігається в панелі моніторингу активності на сайті Microsoft.

Користувачі зясували, що система просто не вважає багато типів даних конфіденційними, привласнюючи їм статус діагностичних, а вхід в будь-який з фірмових сервісів, включно з магазином Windows, активує збір і відправку даних про дії користувача.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Навіть після очищення журналу дій просто відключити функцію синхронізації також виявилося недостатньо. Як відомо, у налаштуваннях конфіденційності необхідно вибрати меню діагностики та зворотного зв'язку, потім змінити тип діагностики на "базовий" (за замовчуванням цей параметр змінено на "повний"). Але і такий спосіб не припиняє відправку відомостей повністю.

Попри наявний у розпорядженні користувачів інструментарій, що дозволяє налаштувати політику конфіденційності, розробники досить розпливчасто формулюють призначення того чи іншого параметра. Про те, що дані продовжують відправлятися на сервери розробника, власник комп'ютера в результаті може просто не знати.

Відтак, користувачі впевнені, що дії Microsoft порушують прийнятий Європейським союзом регламент GDPR. Представники компанії ситуацію не коментують.

Нагадаємо, Google Translate отримав масштабне оновлення.

Як повідомляв портал Знай.uа популярний перекладач Google Translate навчився перекладати документи.

Знай.uа писав Google Translate додали нейронний переклад для української мови.