Компанія OnePlus зі своїм поколінням OnePlus 6 дала можливість провести цікавий практичний експеримент. Телефони OnePlus 6T McLaren, OnePlus 6T і OnePlus 6 мають майже однакові характеристики, і різниця лише в кількості оперативної пам'яті. Апарати мають відповідно 10, 8 і 6 ГБ оперативної пам'яті. Завдяки цьому вдалося на практиці побачити різницю швидкості роботи смартфонів при збільшенні обсягів “оперативки”.

Смартфони серії OnePlus 6 працюють на одному і тому ж чіпсеті Snapdragon 845, який на 2018 рік вважає топовим серед виробників смартфонів. На всіх трьох апаратах проводилися однакові тести, які навантажували процесор відеоядро. Для цього на смартфонах одночасно запустили бенчмарк Speed Test G, який дозволяє визначити продуктивність в реальному використанні. Це ще раз доводить, що тести проходили чесно, а смартфони використовували при однаковому навантаженні на систему.

OnePlus 6T McLaren Edition з 10 ГБ “оперативки” показав себе трохи швидше на проміжних етапах, але до фіналу тесту всі три смартфона прийшли одночасно.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Експерти роблять висновок, що швидкість роботи, обсяг оперативної пам'яті не впливає.

Однак, сама оперативка може впливати на інші фактори, які і дають комфорт при використанні смартфона.

Нагадаємо, що нові iPhone 2019 отримають компактний корпус за рахунок нового дисплея, який незабаром з'явиться на ринку разом з Galaxy S10, вихід якого запланований на лютий 2019 року. Серед іншого, варто відзначити зміни в ширині корпусу. Інсайдери сподіватися, що виробник знизить ціну на смартфони, адже виробництво такого дисплея буде набагато дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий мобільний вірус заражає Android-смартфони. Він маскується під програму, яка здатна оптимізувати заряд акумулятора. Однак, після установки вона вимагає ввести пароль в додатків банків, після чого перераховує ваші кошти на іншу карту.

Знай.uа писав, що Apple знайшла лазівку в рішенні суду, який заборонив яблучної корпорації продавати iPhone на території Китаю. Компанія порушила кілька патентів, які використовувалися практично у всіх сучасних iPhone. Варто відзначити, що порушення патентів стосувалося тільки старих версій iOS для iPhone, так що Apple вправно обійшла це обмеження, випустивши чергове оновлення.