Учені виявили на дні океану екосистему, розташовану біля гідротермальних джерел. В цій екосистемі живуть організми, які раніше не були відомі науці.

Екосистема отримала назву Jaich Maa — вона розташована в басейні Пескадеро в південній частині Каліфорнійського затоки, на 3,8 тис м нижче поверхні Землі. Це досить глибоко, щоб сховатися від очей людства. Враховуючи тиск на такій глибині, організми не досягають величезних розмірів.

Живі організми в цьому районі живуть поблизу геотермальних джерел — тріщин або кратерів на морському дні, які разом з теплом виділяють велику кількість поживних речовин, що на такій глибині не так легко знайти для живих організмів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Jaich Maa розташовані кілька наростів з кальциту, температура води, що викидається з геотермальних джерел, становить близько 287 градусів Цельсія. При цьому температура решті води становить близько 2 градусів Цельсія — цей контраст створює особливе заломлення, яке надає воді візуальне схожість з рідким металом.

Нагадаємо, що нові iPhone 2019 отримають компактний корпус за рахунок нового дисплея, який незабаром з'явиться на ринку разом з Galaxy S10, вихід якого запланований на лютий 2019 року. Серед іншого, варто відзначити зміни в ширині корпусу. Інсайдери сподіватися, що виробник знизить ціну на смартфони, адже виробництво такого дисплея буде набагато дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий мобільний вірус заражає Android-смартфони. Він маскується під програму, яка здатна оптимізувати заряд акумулятора. Однак, після установки вона вимагає ввести пароль в додатків банків, після чого перераховує ваші кошти на іншу карту.

Знай.uа писав, що Apple знайшла лазівку в рішенні суду, який заборонив яблучної корпорації продавати iPhone на території Китаю. Компанія порушила кілька патентів, які використовувалися практично у всіх сучасних iPhone. Варто відзначити, що порушення патентів стосувалося тільки старих версій iOS для iPhone, так що Apple вправно обійшла це обмеження, випустивши чергове оновлення.