Видання Forbes нещодавно провело експеримент, в якому перевіряли надійність захисту в системах розпізнавання облич в сучасних смартфонах. Розблокувати мобільники Android вдалося тривимірною моделлю голови. Апарат від iPhone X не вдалося обдурити, хоча раніше захист девайса обходили маскою з наклеєними очима і губами. Тепер немає сенсу сперечатися щодо захисту тих або інших смартфонів.

У випробуванні взяли участь iPhone X і чотири смартфони, що працюють під управлінням операційної системи Android: LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note8 і OnePlus 6. Для перевірки надійності їх систем розпізнавання облич використовувалася надрукована на 3D-принтері точна модель голови одного з редакторів.

Проте, виробники смартфонів Android виправдовують провал своєї системи розпізнавання облич і турботою про користувачів. Представники OnePlus сказали: “Ми створили функцію розблокування по обличчю. Хоча ми приймаємо відповідні заходи для її надійності, ми рекомендуємо вам завжди використовувати пароль, PIN-код або відбиток пальця для безпеки. Точно так само відповіли й інші виробники смартфонів. Творці смартфонів на Android настійно рекомендують використовувати і цифровий пароль, який не обійти за допомогою обличча.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Протестований iPhone X не вдалося обдурити роздрукованої моделлю голови. Хоча в 2017 році фахівці компанії Bkav, яка займається безпекою, замовили спеціальну маску, виготовлену на 3D-принтері. З нею їм вдалося обійти технологію розпізнавання особи в мобільнику Apple. Судячи з усього, Apple значно поліпшила систему захисту на своїх пристроях.

Нагадаємо, що голова Xiaomi представив девайс, частиною фото якого дражнив фанатів компанії. Як виявилося, цим девайсом виявилася гарнітура для караоке, яка складається з навушників і мікрофону. Про ціну і дату виходу поки нічого не відомо, так що залишається чекати дебюту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що гибкий смартфон від Samsung Galaxy F отримає цілих 2 акумулятора. Судячи з усього, компанія так і не змогла домогтися того, щоб акумулятор згинався разом зі смартфоном. Варто зазначити, що випадки вибухів смартфонів вже були, причому вони пов'язані саме зі смартфонами Samsung.

Знай.uа писав, що на компанію Apple подали в суд за обман користувачів. Судячи з позовом, яблучна корпорація під час анонса iPhone XS Max і iPhone XS використовувала темні шпалери, щоб на фото рамка в дисплеї була непомітною. У позові стверджується, що таким чином яблучна компанія обманює користувачів. Подивимося, як на цей раз спробує викрутитися Apple.