Роскомнагляд планує витратити в 2019 році на розробку нової технології для блокування месенджера Telegram близько 20 млрд рублів. Судячи з усього, регулятору не вистачає ідей або можливостей, адже месенджер Дурова досі існує на території Росії.

Регулятор планує розробити рішення на основі технології DPI (deep packet inspection, “глибокий аналіз пакетів”). З його допомогою оператори зможуть аналізувати трафік і виділяти той, який спрямований на конкретні сервіси. Надалі технологія дозволить блокувати його. Однак, чи буде цей спосіб ефективним - покаже час. Всі попередні спроби заблокувати доступ громадян Росії до месенджеру виявилися невдалими, адже в месенджері вбудований VPN-сервіс.

В 2019 році в одному з російських регіонів пройде тестування обмеження трафіку за допомогою DPI. У разі, якщо технологія виявиться успішною, Ростелеком має намір закупити обладнання для роботи технології всім операторам за рахунок держави — його встановлять у всіх вузлових точках Рунета.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Нагадаємо, що китайська компанія Xiaomi планує випустити новий смартфон, який стане першим смартфоном в лінійці Play. Швидше за все, це зовсім не ігровий смартфон, але потужності і заряду акумулятора вистачить з головою, щоб насолодитися грою. До речі, вартість девайса всього 300 доларів, що не може не радувати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple знову викликають до суду. На цей раз вони не зможуть викрутитися, адже їх спіймали на “гарячому”. Власники iPhone X заявили, що яблучна компанія спеціально завищує характеристики смартфона. Наприклад, якість смартфона набагато гірше заявленого, а Apple про це не сказала ні слова.

Знай.uа писав, що корпорація Google вирішила розширити свої володіння, і на цей раз планує побудувати новий офіс за 1 млрд. доларів. Варто зазначити, що днями раніше точно таке ж повідомлення опублікувала і компанія Apple, яка так само витратить мільярд доларів на будівництво нового офісу для збільшення кількості співробітників і робочих місць.