Компанії Google і Facebook виплатять 455 тисяч доларів штрафів за порушення правил розміщення оголошень політичних.

"Google виплатить 217 тисяч доларів, Facebook - 238 тисяч за двома судовими позовами, в яких компанії звинувачувалися в недотриманні законодавства про прозорість політичних оголошень", - заявив генеральний прокурор штату Боб Фергюсон.

Як повідомляється, компанії не зберегли запису про замовників політичної реклами, що є прямим порушенням законодавства, яке вимагає вести докладні записи про покупців онлайн-політичної реклами. Таким чином, вони порушили суворий закон, за що і понесли покарання. І хоча сума штрафів не сильно вплине на фінансовий стан компаній, їх репутація, м'яко кажучи, зіпсована. Зокрема, компанії відмовилися надати газеті The Stranger дані про замовників реклами під час муніципальних виборів 2017 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, що китайська компанія Xiaomi планує випустити новий смартфон, який стане першим смартфоном в лінійці Play. Швидше за все, це зовсім не ігровий смартфон, але потужності і заряду акумулятора вистачить з головою, щоб насолодитися грою. До речі, вартість девайса всього 300 доларів, що не може не радувати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple знову викликають до суду. На цей раз вони не зможуть викрутитися, адже їх спіймали на “гарячому”. Власники iPhone X заявили, що яблучна компанія спеціально завищує характеристики смартфона. Наприклад, якість смартфона набагато гірше заявленого, а Apple про це не сказала ні слова.

Знай.uа писав, що корпорація Google вирішила розширити свої володіння, і на цей раз планує побудувати новий офіс за 1 млрд. доларів. Варто зазначити, що днями раніше точно таке ж повідомлення опублікувала і компанія Apple, яка так само витратить мільярд доларів на будівництво нового офісу для збільшення кількості співробітників і робочих місць.