Хакерська групування Digital Revolution (“Цифрове опір”) зламала сервери наукового дослідного інституту “Квант”, що входить до складу ФСБ. У документах вони знайшли опис роботи системи аналізу соціальних мереж для моніторингу протестних настроїв.

Після злому сайту, хакери розмістили логотип їх угруповання - собака з капюшоном на голові. Практично відразу ж “Квант” відключив свій сайт, щоб ніхто не помітив факт злому.

В одному документі під назвою “Авнер” описуються системи моніторингу громадської думки і пошуку протестних настроїв у ВКонтакте, Twitter, Facebook і навіть Instagram. Сам аналіз груп і постів повинна виконувати нейромережа, яка і буде повідомляти керівництву системи про наявність підозрілих груп.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, “Квант” повинен був розробити систему нейромереж, які можуть шукати “екстремальні віртуальні групи” в соціальних мережах, наприклад, групу “Путін — йди”, і самостійно аналізувати пости в них. Таким чином, хакери показали, як ФСБ працює з соцмережі, а також як моніторить громадську думку користувачів мережі.

Нагадаємо, що Microsoft представила нову систему безпеки для Windows. Відзначається, що цей додаток є віртуальною машиною Windows 10, з допомогою якої можна перевіряти надійність додатків. І хоча система використовує оперативку ПК, на комп'ютері буде встановлено відразу 2 операційки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Lenovo Z5 Pro Snapdragon 855 Edition отримає рекордну кількість оперативки. Девайс отримає 12 Гб. Подібних характеристик немає навіть у ігрових смартфонів, які призначені тільки для мобільного кіберспорту. До речі, за девайс доведеться заплатити всього 640 доларів. Враховуючи його можливості, це дуже вигідна угода.

Знай.uа писав, що глава HTC розповів про подальші плани компанії. Як і очікувалося, закривати компанію ніхто не поспішає, проте, змін не уникнути. Варто відзначити, що глава компанії змінить стратегію ведення бізнесу, і тепер HTC буде випускати тільки флагманські смартфони.