З усіх нових небезпечних файли, виявлені в цей період, найбільш збільшилася кількість троянів, які створювали віддалене управління комп'ютером. Варто відзначити, що управління відбувається непомітно для власника пристрою. Кожен третій у світі комп'ютер (30,01 відсотка) являв собою мету принаймні однієї небезпеки онлайн.

Варто відзначити, що з 2011 року по сьогоднішній день, кількість різних вірусів збільшилася в 5 разів. Причому віруси з кожним роком модифікуються, і обростають новими можливостями. До прикладу. вони вже можуть красти паролі, або навіть моніторити все, що відбувається на ПК. Будь-яка інформація з зараженого комп'ютера вже в руках зловмисників, які можуть шантажувати свою жертву, або залишити її без грошей.

“У 2018 році мало місце незначне зниження кількості нових шкідливих програм, що виявляються щодня. З одного боку, це може означати, що зловмисники зацікавлені в використанні старого шкідливого програмного забезпечення, яке виявилося ефективним. З іншого боку, зростання числа виявлених троянських програм віддаленого адміністрування і програм-вимагачів показує, що зловмисники постійно шукають нові способи незаконного проникнення в чужі пристрої” - повідомляє експерт. Таким чином, можна сміливо припустити, що з кожним роком кількість небезпечних вірусів будуть тільки збільшуватися, а старі будуть модифікуватися, щоб успішно обходити систему захисту пристроїв.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що Компанії Yota Technologies і Jiuzhou Zhihe Technology планують випустити перший в світі планшет з двома екранами. Варто відзначити, що сам девайс отримає один основний екран, які ми вже давно звикли бачити на мобільних пристроях. Однак, другий кардинально відрізняється від всіх очікувань. Справа в тому, що цей екран взято з електронної книжки, що дозволить істотно заощадити заряд енергії, адже чорнило практично не споживають багато енергії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що власники смартфонів Pixel 3 знову скаржаться на чергові несправності. Якщо пару днів тому на форумах з'явилися повідомлення про те, що динаміки мікрофон смартфона і працюють несправне, і співрозмовника практично нереально почути, то в цей раз з'явилися проблеми зі сканером відбитків пальців, що не виконує свої функції належним чином.

Знай.uа писав, що Apple різко скоротила виробництво iPhone. В черговий раз яблучна корпорація зменшує поставки новий смартфонів, які продаються не так добре, як хотілося б компанії. Тепер виробництво смартфонів різко скорочується, що безсумнівно вдарить по фінансовому стані компанії.