В інтернет-браузері Google Chrome знайшли вразливість, за якою можна перезавантажувати процесори комп'ютерів, повністю виводячи їх з ладу. Тепер користувачі ПК під загрозою, як і їх дані, які з легкістю можна вивантажити незаконно і непомітно.

Дану загрозу виявив експерт з кібербезпеки з компанії Microsoft Жером Сегура. За його словами, помилка працює в кілька етапів і використовується хакерами досить хитро. Користувач отримує нібито системне повідомлення про шкідливий програмному забезпеченні. Вийти з браузера після такого повідомлення можливо тільки через «Диспетчер задач” Windows, який і робить всю брудну роботу за хакерів.

При відкритті диспетчера завдань Chrome починає навантажувати процесор ПК фіктивною роботою по обробці фонових процесів, витрачаючи в результаті всі ресурси системи і виводячи її з ладу. При цьому навіть диспетчер перестає працювати, і закрити шкідливий сайт не вийде. Хакери користуються моментом, і крадуть особисті дані з ПК користувача, який нічого не підозрює в цей момент.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Google вже повідомили, що працюють над усуненням помилок і подякували колезі з Microsoft за оперативне виявлення уразливості. Варто відзначити, що в інших сервісах подібних помилок немає

Нагадаємо, що компанія Bethesda, яка є творцем культової ігровий франшизи Fallout щосили намагається воскресити гру Fallout 76, яка виявилася сирою і неграбельною. Мільйони користувачів розчарувалися в компанії, але вона продовжує працювати над невдалим проектом. Тепер в гру введуть кулачні бої, яких так не вистачало для гравців, адже варто нагадати, що гра повністю мультиплеєрна, так що змагання з іншими людьми тут в пріоритеті.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що раптово, кращим ігровим смартфоном 2018 року став саме смартфон від Apple, який ніяк не претендував на таку долю. Експерти показали, що смартфон відмінно показав себе під час ігор, і навіть деякі ігрові смартфони не змогли зрівнятися з якістю.

Знай.uа писав, що Samsung Galaxy S10 вперше засвітився на фото. Варто відзначити, що захисне скло для дисплея смартфона показав всі головні фішки пристрою. Приміром, девайс отримає подвійну фронтальну камеру, яка виведе селфи на новий рівень.