Повідомляється, що великі компанії, такі, як Netflix, Spotify, Royal Bank of Canada, Apple і Microsoft купували у Facebook інформацію про користувачів і платили за можливість налаштовувати для них таргетовану рекламу, орієнтовану на індивідуальні інтереси кожного. І хоча реклама цілком законна, доступ до особистих даних користувачем все ж порушують права людини як з боку Facebook, так і з боку тих, хто купував ці дані для власних цілей.

Але разом з цими можливостями Facebook також відкрив компаніям можливість читати, надсилати і видаляти особисте листування користувачів. Іншими словами, користувачі були під наглядом компаній, які могли навіть видаляти повідомлення, не кажучи вже про моніторинг. У самих компаніях такому розширеному доступу дуже здивувалися, і стверджують, що не користувалися цією функцією. Зокрема, в Apple заявили, що навіть не здогадувалися про такі можливості. Звичайно ж, і грошей яблучна корпорація не платила за те, що отримувала доступ до даних користувачів.

В Facebook заявили, що надали компаніям доступ до повідомлень користувачів, щоб ті могли відправляти в повідомленнях вподобані відеоролик або пісню. При цьому “жодна з компаній не зловживала своїми можливостями і не передавала особисті повідомлення третім особам”. Однак, ці компанії, які отримували дані користувачів і були третіми особами в даній ситуації.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Bethesda, яка є творцем культової ігровий франшизи Fallout щосили намагається воскресити гру Fallout 76, яка виявилася сирою і неграбельною. Мільйони користувачів розчарувалися в компанії, але вона продовжує працювати над невдалим проектом. Тепер в гру введуть кулачні бої, яких так не вистачало для гравців, адже варто нагадати, що гра повністю мультиплеєрна, так що змагання з іншими людьми тут в пріоритеті.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що раптово, кращим ігровим смартфоном 2018 року став саме смартфон від Apple, який ніяк не претендував на таку долю. Експерти показали, що смартфон відмінно показав себе під час ігор, і навіть деякі ігрові смартфони не змогли зрівнятися з якістю.

Знай.uа писав, що Samsung Galaxy S10 вперше засвітився на фото. Варто відзначити, що захисне скло для дисплея смартфона показав всі головні фішки пристрою. Приміром, девайс отримає подвійну фронтальну камеру, яка виведе селфи на новий рівень.