Астероїда Ultima Tule, який знаходиться на межі Сонячної системи, досяг космічний зонд New Horizons.

Зазначається, що зонд запустили більше 12 років тому. Про це повідомляє офіційна сторінка NASA в Twitter.

"Досягнувши астероїда Ultima Tule в поясі Койпера зонд встановив рекорд - ще жоден дослідний космічний апарат не досягав таких віддалених від Землі об'єктів. Астероїд знаходиться на відстані не менше 6,5 млрд кілометрів від Землі", - йдеться у повідомленні.

Також вказується, що дослідницька станція наблизилася до космічного тіла на відстань приблизно 3,5 тис. кілометрів. Наразі зонд не закінчив передачу отриманих даних на Землю.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У 2019 році апарат New Horizons продовжить вивчення об'єктів в поясі Койпера, який вважається умовною межею Сонячної системи.

На майбутнє заплановано, що зонд покине межі системи. Дослідник повинен завершити свою роботу в 2026 році, коли закінчаться запаси палива, яке живить прилади.

Нагадаємо, що європейський орбітальний зонд «Марс-Експрес» передав фото величезних покладів льоду і снігу на марсіанському кратері Королева.

Вчені зробили аналіз отриманих фото і впевнилися, що перед ними – ніщо інше, як доказ присутності води на Марсі. Вчені і раніше знали про те, що на Марсі є крижані покриви, але тоді ці висновки були зроблені на користь того, що вони присутні лише під поверхнею або на полюсах.

Зонд запустили ще у 2003 році, щоб дізнатися більше інформації про воду на Марсі. «Марс-Експрес» займається вивченням причин випарів величезних кількостей води, яка коли-то покривала частина Марса. Це були цілі ріки, озера і моря. До того ж, зонд займається відстеженням супутника Марса – Фобоса.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Марс атакує десятки НЛО, в руки уфологів потрапило секретне відео.

Також Знай.uа" писав про те, що подорож в Космос зможе тривати роками.