Повністю автоматизовані магазини Amazon Go опинилися в півтора рази ефективніше звичайних. За даними аналітичного агентства RBC Capital Markets, магазини без продавців і черг приносять в середньому на 50% більше прибутку, ніж звичайні магазини. І це не дивно, адже компанії не потрібно платити заробітну плату працівникам, а відсутність черг помітно збільшують потік клієнтів.

І справа не в зниженні витрат на персонал, а в простоті здійснення покупки – людині потрібно покласти товар в свою корзину і вийти з них за межі магазину для того, щоб купити, а гроші будуть зняті автоматично з його банківського рахунку. До того ж, вкрасти або обдурити магазин не вийде - система за допомогою відеокамер і нейромережі спроможна навіть зрозуміти, скільки саме ви взяли того чи іншого товару. Середній чек в одному такому магазині Amazon Go складає $ 10, а число відвідувачів в день – 550 осіб.

У підсумку за рік одна точка заробляє близько $1,5 млн, тоді як звичайний магазин такого формату і розміру – не більше $1 млн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ймовірно, з цим і пов'язане рішення компанії Amazon про різке масштабування мережі автоматизованих магазинів Amazon Go по всьому світу. Сподіваємося, що у всьому світі будуть такі магазини, і черга не буде залежати від кількості персоналу.

Нагадаємо, що мільйони користувачів месенджера WhatsApp в небезпеці. Повідомляється, що хакери придумали нову хитрість, щоб незаконно отримати доступ до особистих даних користувачів. Наприклад, вони створили додаток Winamp Gold, яке нібито є покращеною версією звичайного застосування, і дає кілька переваг користувачам. Однак, після скачування, пристрій завантажується шкідливий код.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в нових iPad Pro 2018 року знову знайшли величезний недолік. Тепер компанія не викрутиться.Повідомляється, що після того, як на екран пристрою наклеїти захисну плівку, чутливість дисплея помітно падає, роблячи роботу з планшетом просто неможливим. Це вплине на продажі планшетів, адже вартість девайса близько 40 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що Android Q отримає темний режим інтерфейсу. Нарешті, компанія почула прохання користувачів. Виходу цієї нової функції варто очікувати вже в травні 2019 року.