В 2017 році Apple представила інноваційну технологію розпізнавання осіб Face ID. І після появи цієї системи в смартфонах, розробники повідомляли, що це найбільш надійний захист смартфона в світі, і її неможливо обійти. Однак, будь-який захист можна обійти, і один з фахівців знайшов слабке місце системи розпізнавання осіб.

Продемонструвати свій метод злому, хакер планував на заході Black Hat Asia в березні 2019 року. За словами хакера, їм була знайдена пролом, що дозволяє без будь-яких труднощів обійти систему розпізнавання осіб Face ID. Втім, працює дана уразливість тільки на iPhone X. Більш нові моделі, як з'ясувалося, не піддаються злому. Швидше за все, яблучна корпорація все ж поліпшила систему для нових смартфонів.

Але, судячи з усього, метод обходу не буде показаний громадськості. Цілком можливо, що з хакером зв'язалася компанія Apple, яка захотіла дізнатися, про який саме нестачі хакеру стало відомо.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що мільйони користувачів месенджера WhatsApp в небезпеці. Повідомляється, що хакери придумали нову хитрість, щоб незаконно отримати доступ до особистих даних користувачів. Наприклад, вони створили додаток Winamp Gold, яке нібито є покращеною версією звичайного застосування, і дає кілька переваг користувачам. Однак, після скачування, пристрій завантажується шкідливий код.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в нових iPad Pro 2018 року знову знайшли величезний недолік. Тепер компанія не викрутиться.Повідомляється, що після того, як на екран пристрою наклеїти захисну плівку, чутливість дисплея помітно падає, роблячи роботу з планшетом просто неможливим. Це вплине на продажі планшетів, адже вартість девайса близько 40 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що Android Q отримає темний режим інтерфейсу. Нарешті, компанія почула прохання користувачів. Виходу цієї нової функції варто очікувати вже в травні 2019 року.