З'явилося чітке фото нового космічного корабля Starship від SpaceX, який американська приватна компанія Ілона Маска буде використовувати для тест-запусків і збору телеметрії. Цілком можливо, що саме на цьому космічному кораблі людство почне колонізувати Марс.

Відповідний знімок глава компанії показав 11 січня у себе в Twitter.

"На стартовому майданчику SpaceX в Техасі тільки що була закінчена складання тестової ракети Starship. Це справжнє фото, а не ілюстрація", - написав він.

Маск повідомив, що ракета зможе приземлятися і сідати на поверхню вертикально, що свідчить про те, що вона багаторазова, як Falcon 9.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Орбітальна версія Starship буде вище представленої, з великою кількістю метанових двигунів Raptor, з більш товстою оболонкою, гладкою, дзеркальною поверхнею, а також з плавно вигнуту носової секцією. Судячи з усього, Маску подобаються ретро-ракети, тому що цей девайс виглядає явно з фантастичних ілюстрацій 70-их.

Випробувальні польоти пройдуть на майданчику компанії в Бока-Чіка, штат Техас, — там, де Starship Hopper і був зібраний. За словами Маска, пробний тест-запуск "Стархоппера" може відбутися в найближчі тижні.

Нагадаємо, що прибуток компанії LG за рік впала майже в 5 разів. Компанія продовжує випускати непогані гаджети, і навіть представила гнучкий телевізор, який можна згорнути в рулон. Однак, судячи з усього, цього не достатньо, щоб конкурувати з Samsung, Xiaomi і Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony представила незвичайну музичну колонку, яка може горіти. Корпорація представила девайс у формі гасової свічки, але при цьому зберігши якість звуку. До речі, працювати без підзарядки вона може цілих 8 годин, чого більш ніж достатньо. До речі, пристрій досить дороге - за нього доведеться заплатити близько 600 доларів.

Знай.uа писав, що складено список найбільш популярних смартфонів у Китаї за 2018 рік. На диво, в десятку кращих не потрапив навіть iPhone. Судячи з усього, китайцям потрібні від смартфонів зовсім інші речі. Однак, перше місце зайняв Huawei, що цілком очікувано.