Японські вчені представили на конференції IMWUT 2018 інноваційну бездротову зарядку, яка здатна підлаштовуватися під будь-який смартфон.

Неординарне властивість новинці надає особлива розводка на платі, що представляє собою єдиний масив з безлічі індукційних котушок, з'єднаних разом одним електродом. Так, виглядає вона дуже сиро і непрезентабельно, але це лише прототип, а сам продукт ще зміниться до того, як з'явиться на прилавках.

Завдяки такій конструкції зарядну панель можна нарізати звичайними ножицями у довільній формі, не турбуючись за її функціональність — перестають працювати лише відокремлені від підкладки котушки, які між собою ніяк не пов'язані.

Для демонстрації розробки дослідники вбудували бездротову зарядку в різні предмети: куртку, сумку і килимок для миші, а також розрізали підкладку на безліч геометричних фігур. Кожен виріб змогло ефективно впоратися з поставленим завданням. При номінальній потужності 7 Вт ефективність передачі енергії склала 91% для постійного струму.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Будемо сподіватися, що це допоможе позбавитися від докучливих проводів, а з бездротовою зарядкою, яку можна вирізати будь-якої форми стане дуже багатофункціональним пристроєм.

Нагадаємо, що прибуток компанії LG за рік впала майже в 5 разів. Компанія продовжує випускати непогані гаджети, і навіть представила гнучкий телевізор, який можна згорнути в рулон. Однак, судячи з усього, цього не достатньо, щоб конкурувати з Samsung, Xiaomi і Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony представила незвичайну музичну колонку, яка може горіти. Корпорація представила девайс у формі гасової свічки, але при цьому зберігши якість звуку. До речі, працювати без підзарядки вона може цілих 8 годин, чого більш ніж достатньо. До речі, пристрій досить дороге - за нього доведеться заплатити близько 600 доларів.

Знай.uа писав, що складено список найбільш популярних смартфонів у Китаї за 2018 рік. На диво, в десятку кращих не потрапив навіть iPhone. Судячи з усього, китайцям потрібні від смартфонів зовсім інші речі. Однак, перше місце зайняв Huawei, що цілком очікувано.