Alcatel звинувачують у продажі смартфонів з вірусами. Причому шкідливий код впроваджують прямо на заводі. Новий скандал обіцяє бути ще більш серйозними, адже тепер мова йде не просто про показ користувачам реклами, а про шкідливе ПЗ, яке, за даними британської Upstream, яка спеціалізується на питаннях безпеки, виявилося в моделях Pixi 4 і A3 Max. Саме ця компанія виявила деякі небезпечні програми, які дозволяють собі дуже багато чого.

Мова йде про фірмовому додатку прогнозу погоди Weather Forecast-World Weather Accurate Radar, у якого крім основної функції виявилися недокументовані і малоприємні для пересічних споживачів можливості. І хоча цей додаток для погоди, воно дозволяло собі занадто багато, ну а дані зливалися в Китай на невідомий сервер. Він збирав дані про IMEI телефонів, адреси електронної пошти та місцезнаходження, а потім відправляв їх на віддалений сервер TCL. Повідомляється про факти підписки на платні сервіси без відома власників телефонів і значні витрати мобільного трафіку. Таким чином, з користувачів ще й вилучалися гроші, що не дуже приємно.

Інформація про те, як шкідливе ПО потрапило в фірмовий погодний додаток TCL, поки відсутня. До речі, загальна кількість завантажень програми вже перевищило 10 мільйонів, і власники смартфонів обзавелися вірусами.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що браузер Google Chrome навчили видаляти до 12 видів реклам. Однак, випробувати цю функцію можна буде з липня 2019 року, про це заявив директор по продуктах Chrome. Судячи з усього, тепер користувачі позбудуться від докучливої реклами, відео, які включаються самі по собі і банери, які неможливо закрити, або прибрати з екрану. Цим займеться Google, і це не може не радувати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що культова гра від Rockstar GTA IV з'явиться і на смартфонах. Варто відзначити, пройшло дуже багато часу з моменту виходу цієї гри, однак, розробники тільки зараз надумали перенести проект на мобільні пристрої і планшети. І це не дивно, адже продуктивність пристроїв сильно зросла за кілька років, так що іншого очікувати і не варто.

Знай.uа писав, що Xiaomi представила розумні телевізори, за ціною смартфонів. Повідомляється, що нові пристрої від китайської компанії володіють усіма сучасними функціями, але ціна при цьому всього лише 500 доларів. Погодьтеся, звучить дуже заманливо. Про дату появи пристрою на ринку поки рано говорити, але бажаючі придбати пристрій точно будуть.