Російський Роскомнагляд повторно направив Google вимогу підключитися до системи фільтрації забороненого контенту, в кінці лютого проведе перевірку дотримання цієї норми російського законодавства. Нагадаємо, що корпорації добра вже штрафували. Однак, штраф був настільки незначним, що пошуковику куди простіше і далі не дотримуватися вимоги Роскомнадзора, ніж міняти систему видачі пошукових запитів.

Нагадаємо, що Роскомнадзор 11 грудня оштрафував Google на 500 тисяч рублів за невиконання закону, що зобов'язує пошукові системи проводити фільтрацію видачі від сайтів, що знаходяться в реєстрі забороненої інформації. Подивимося, чи буде таким же штраф, або збільшиться, у зв'язку з повторним порушенням.

З 1 жовтня в Росії набув чинності закон, що зобов'язує пошукові системи підключатися до цього єдиного реєстру і фільтрувати видачу від знаходяться в ньому сайтів. Google не підключився до реєстру, що і призвело до штрафу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що браузер Google Chrome навчили видаляти до 12 видів реклам. Однак, випробувати цю функцію можна буде з липня 2019 року, про це заявив директор по продуктах Chrome. Судячи з усього, тепер користувачі позбудуться від докучливої реклами, відео, які включаються самі по собі і банери, які неможливо закрити, або прибрати з екрану. Цим займеться Google, і це не може не радувати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що культова гра від Rockstar GTA IV з'явиться і на смартфонах. Варто відзначити, пройшло дуже багато часу з моменту виходу цієї гри, однак, розробники тільки зараз надумали перенести проект на мобільні пристрої і планшети. І це не дивно, адже продуктивність пристроїв сильно зросла за кілька років, так що іншого очікувати і не варто.

Знай.uа писав, що Xiaomi представила розумні телевізори, за ціною смартфонів. Повідомляється, що нові пристрої від китайської компанії володіють усіма сучасними функціями, але ціна при цьому всього лише 500 доларів. Погодьтеся, звучить дуже заманливо. Про дату появи пристрою на ринку поки рано говорити, але бажаючі придбати пристрій точно будуть.