Відомий пошуковий сервіс DuckDuckGo, який вважає пріоритетним приватність користувачів, оголосив про інтеграцію з “Картами” Apple на десктопі і в мобільній версії браузера. Карти відображаються в результатах пошуку географічних місць або адрес, а також на окремій однойменній вкладці. Проте, деяких користувачів ця новина збентежила, так як навіть Apple довіряти не особливо хочеться, враховуючи кількість витоків даних користувачів у великих корпораціях, таких як Facebook і Google.

Творці DuckDuckGo стверджують, що не збираються зберігати і передавати Apple і третім особам особисту інформацію користувачів, у тому числі дані про місцеположення. Однак, цього недостатньо, щоб користувачі в повній мірі довірилися браузеру.

Співпрацю компаній пояснюється прагненням забезпечити конфіденційність даних своїх користувачів – як з боку DuckDuckGo, так і з боку Apple. Однак коментувати умови партнерства обидві компанії відмовилися.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

DuckDuckGo, на відміну від Google, Yahoo і в інших пошукових систем, не зберігає історію запитів, IP-адреси та інші дані користувачів. З 2014 року сервіс заробляє на рекламі, показуючи її виходячи з текстового запиту користувача, а не збираючи про нього інформацію. До того ж, цей пошуковик здатний шукати інформацію навіть в даркнете.

Нагадаємо, що інсайдери повідомили, що Apple знову почала розробку нових плеєрів лінійки iPod Touch. Будемо сподіватися, що це так. Однак, досі невідомо, навіщо користувачам плеєр в 2019 році, коли в будь-якому смартфоні вже є вбудований плеєр, до того ж, смартфони мають доступ до мережі, чого не скажеш про плеєрі. У будь-якому випадку, плеєр буде коштувати набагато дешевше iPhone, що дасть можливість отримати доступ до програм iOS набагато дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Oppo представить смартфон з незвичайною камерою. Повідомляється, що камера зможе знімати з десятикратним збільшенням без втрати якості фото. Однак, ціна за девайс сильно зросте. У будь-якому випадку, якщо компанія покаже цю камеру в дії, вона може стати краще мобільного камерою в світі завдяки характеристикам.

Знай.uа писав, що Роскомнагляд знову наїхав на Google. Нагадаємо, що корпорація добра виплатила штраф в розмірі 500 тисяч рублів Роскомнагляду за недотримання правил видачі результатів при використанні пошукача від Google.