Уряд Німеччини обмірковує виняток китайської корпорації Huawei Technologies з аукціону про створення мереж мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G). Huawei нібито не відповідає необхідним стандартам безпеки, заявляють співрозмовники в німецькому керівництві. Цілком можливо, що це може стосуватися недовіри США до китайської компанії. Влада США відмовилися від послуг, компонентів і смартфонів Huawei, так як виявили в них шпигунський софт і жучки, які допомагають прослуховувати.

"З міркувань безпеки Берлін розглядає де-факто блокування групи", - йдеться в матеріалі.

США раніше попередили Німеччину, що використання техніки компанії в мережі зробить її вразливою для проникнення і шпигунства ззовні. У Huawei відкидали подібні підозри, проте, війна між США і Huawei все ще триває.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Низка держав, зокрема США, Австралія, Великобританія і Японія, наклали значні обмеження на Huawei і ZTE через побоювання щодо національної безпеки. Норвегія також розглядає подібний крок.

Нагадаємо, що голова Xiaomi похвалився новою системою захисту своїх смартфонів. Тепер сенсорний датчик відбитків пальців, який розмістили під сам дисплей, отримає прискорений процес роботу за рахунок його вдосконалення. Проте, чи стане система більш надійною - невідомо. Будемо сподіватися, що ціна на смартфони не збільшиться з-за цього нововведення.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що команда YouTube заборонила пранки на самому популярному відео-хостингу в світі. Тепер же відео з пранками, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини не будуть дозволяти публікувати. Відомі пранкери залишаться без мільйонів фанатів, так як старі відео теж видалять з сервісу.

Знай.uа писав, що інсайдери показали новий iPhone XI, який з'явиться на прилавках вже у вересні цього року. Проте, компанія не визначилася з зовнішнім виглядом смартфона. Основний упор буде на задню камеру, і виробник поки не зважився, як вона буде виглядати в кінцевому продукті.