Один з найпопулярніших мобільних файлових менеджерів ES File Explorer приховує у своєму коді небезпечну вразливість. За словами французького дослідника в галузі безпеки Баптиста Роберта, через це додаток можна отримати доступ до даним інших користувачів, причому зробити це непомітно, а головне - віддалено.

ES File Explorer, крім доступу до вмісту мобільного пристрою, дозволяє управляти даними на FTP, FTPS, SFTP і WebDAV серверах, а також в хмарних сховищах. Крім того, з його допомогою можна копіювати і вставляти файли між пристроями по Bluetooth, що зіграло на руку зловмисникам.

Проте виявлений експертом відкритий порт з допомогою спеціального скрипта відкриває доступ до зображень, відео і даних на карті пам'яті іншого пристрою, що знаходиться в тій же локальній мережі Wi-Fi. Більше того, зловмисник навіть може віддалено запустити шкідливий додаток на смартфоні жертви. Таким чином, всі особисті дані та інші файли, які знаходяться в смартфоні жертви, стають доступними для зловмисниками. Судячи з усього, додаток не має достатньо захистом, щоб безпечно користуватися передачею даних по бездротовій мережі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Експерт відправив звіт розробникам програми, але вони поки не надали своїх коментарів.

Нагадаємо, що Xiaomi представить перший смартфон з підтримкою 5G вже 24 січня. Повідомляється, що це буде Xiaomi Mi Mix 3, який оснащений топовим чіпсетом з підтримкою мережі нового покоління. Однак, для українців смартфон абсолютно марний, адже 5G у нас не підтримується, а переплачувати за функцію, якої не можна користуватися, як мінімум нерозумно. Крім нової мережі, девайс отримає непогану камеру, а також об'ємний акумулятор. Про ціну поки нічого не відомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий вірус захопив мережу, і тепер заражає комп'ютери, що працюють на Windows. До того ж, це не просто вимагач, але і шифрування особистих даних на ПК. Навіть якщо відновити операційну систему, дані користувача без допомоги хакера не розшифрувати.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi відмовиться від виробництва бюджетних смартфонів. Тепер же, цими новинка займеться інша компанія - Redmi, яка не буде випускати смартфони дорожче 350 доларів.