База даних з майже 773 млн унікальних адрес електронної пошти та майже 22 млн паролів з'явилася в Інтернеті. Це перший в історії масовий злом такої кількості паролів і адрес.

В історії крадених даних такого ще не було. Відомо, що папка вкраденого важить 87 гб.

Її виклали в сховище MEGA і на спеціалізованих ресурсах для хакерів, так що відстежити, хто саме виклав цей пак з паролями неможливо. Відзначається, що на складання цієї бази пішло кілька років, в ній зібрана інформація з різних джерел.

Мета створення бази – крадіжка акаунтів, яку полегшує слабка фантазія користувачів при виборі пароля. По суті, це буде уроком для тих, хто вирішив не заморочуватися над безпекою власного облікового запису пошти.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Перевірити, чи є ваш поштову адресу в “Колекції № 1”, можна на сайт “I Have Been Pwned?”. Звичайно, це може бути просто реклама власних послуг компанії.

Нагадаємо, що Xiaomi представить перший смартфон з підтримкою 5G вже 24 січня. Повідомляється, що це буде Xiaomi Mi Mix 3, який оснащений топовим чіпсетом з підтримкою мережі нового покоління. Однак, для українців смартфон абсолютно марний, адже 5G у нас не підтримується, а переплачувати за функцію, якої не можна користуватися, як мінімум нерозумно. Крім нової мережі, девайс отримає непогану камеру, а також об'ємний акумулятор. Про ціну поки нічого не відомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий вірус захопив мережу, і тепер заражає комп'ютери, що працюють на Windows. До того ж, це не просто вимагач, але і шифрування особистих даних на ПК. Навіть якщо відновити операційну систему, дані користувача без допомоги хакера не розшифрувати.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi відмовиться від виробництва бюджетних смартфонів. Тепер же, цими новинка займеться інша компанія - Redmi, яка не буде випускати смартфони дорожче 350 доларів.