Як виявилося, великі компанії витрачають сотні тисяч доларів не тільки на розробку нових технологій, але й на безпеку своїх керівників. Видання WIRED разузнало конкретні цифри, які технологічні гіганти витратили в останні роки. Скажімо прямо, цифри вас шокують. Втім, це очевидно, адже безпека стратегічно важливих для компанії умів є чи не головною метою.

Самими скромними виявилися Тім Кук, на безпеку якого Apple виділила 310 тисяч доларів, і колишній виконавчий голова Alphabet Ерік Шмідт. На охорону останнього в 2017 році, коли він ще очолював Alphabet, пішла трохи менше 310 тисяч гривень. А ось на безпеку генерального директора Google Сундара Пичаи довелося розщедритися на 637 тисяч доларів. Проте, і це цілком очевидно. На диво, компанії ніхто навіть не звинуватив у марнотратстві, як це було після опублікованої статистики, яка показала, що компанії купують щодня близько 50 квитків бізнес-класу для своїх співробітників. У результаті сума перевалила за 150 мільйонів доларів на рік.

Далі суми перевалюють за мільйон. На захист колишнього генерального директора Брайана Крзанича Intel витратила 1,1 мільйона доларів, голови Amazon Джефа Безоса, який є одним з найбагатших людей світу — 1,6 мільйона, Ларрі Еллісон обійшовся Oracle в 1,65 мільйона.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi представить перший смартфон з підтримкою 5G вже 24 січня. Повідомляється, що це буде Xiaomi Mi Mix 3, який оснащений топовим чіпсетом з підтримкою мережі нового покоління. Однак, для українців смартфон абсолютно марний, адже 5G у нас не підтримується, а переплачувати за функцію, якої не можна користуватися, як мінімум нерозумно. Крім нової мережі, девайс отримає непогану камеру, а також об'ємний акумулятор. Про ціну поки нічого не відомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий вірус захопив мережу, і тепер заражає комп'ютери, що працюють на Windows. До того ж, це не просто вимагач, але і шифрування особистих даних на ПК. Навіть якщо відновити операційну систему, дані користувача без допомоги хакера не розшифрувати.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi відмовиться від виробництва бюджетних смартфонів. Тепер же, цими новинка займеться інша компанія - Redmi, яка не буде випускати смартфони дорожче 350 доларів.