Компанія Microsoft оголосила, що припинить підтримку Windows 10 Mobile, останньої операційної системи Windows Phone. Компанія рекомендує клієнтам перейти на мобільні пристрої з операційною системою Android і iOS. Втім, це цілком очевидно, адже смартфони корпорації з тріском провалилися. До того ж, їх операційка на смартфонах теж не стала популярною, адже багів і нестабільної роботи було більше, ніж у десктопної версії Windows 10.

У заяві компанії йдеться, що операційна система офіційно припинить свою роботу 10 грудня 2019 року. Також підтримку деяких смартфонів планується припинити в липні 2019 року. Варто відзначити, що кількість смартфонів, що працюють на цій операційці мізерно мало.

Система Windows Phone була розроблена в 2010 році, але за роки існування не змогла створити конкуренцію для Android і iOS. Згідно з інформацією аналітичного порталу Gather, відсоток Windows Phone на ринку впав з 3% в 2014 році до 0,3% у 2016 році. Компанії просто невигідно випускати оновлення для такої малої кількості користувачів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Мобільні телефони продовжать свою роботу, а розробники додатків можуть і далі випускати оновлення. Однак, чи буде це вигідно творцям програм - невідомо.

Нагадаємо, що раніше інсайдери назвали дату виходу ігрових консолей нового покоління. Не виключено, що це можуть бути останні консолі від таких гігантів, як Sony і Microsoft. У будь-якому випадку чекати залишилося недовго - вихід PlayStation 5 і Xbox 5 запланований аж на 2020 рік. Серед іншого, консолі отримають непогані характеристики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в мережі з'явилися нові подробиці про майбутнє iPhone 2019 року. Судячи з усього, він отримає практично всі тренди 2018 року. Відразу варто відзначити, що девайс отримає потрійну камеру. До того ж, розмір акумулятора помітно збільшиться, що тільки на руку активним користувачам смартфонів.

Знай.uа писав, що в мережі дізналися, скільки корпорації витрачають на охорону своїх начальників. Повідомляється, що на охорону Тіма Кука, глави Apple, витрачається близько 310 тисяч доларів в рік. Досить солідна сума, але не найбільша.