Більше двох десятків безкоштовних навігаційних додатків в магазині Google Play із загальною кількістю завантажень понад 50 мільйонів разів, виявилися не чим іншим, як Картами Google з рекламою. І хоча ці програми не несуть у собі ніякої небезпеки, творці таких програм непогано заробляють на рекламі, яку і показують вам.

Це відкриття було зроблено Лукасом Стефанко, дослідником шкідливих програм ESET, який написав у Твіттері подробиці того, що він виявив.

“Я протестував більше 15 фейкових додатків для GPS-навігації з більш ніж 50 000 000 установок з GooglePlay, які порушують правила Google. Ці програми просто відкривають Карти Google або використовують їх API без будь-яких додаткових переваг для користувача, за винятком реклами. Деякі з них навіть не мають правильної іконки додатка”, — пише дослідник.

По суті, ці програми марні. Чергові клони гугл карт, ось тільки з рекламою, і трохи зміненим інтерфейсом, щоб хоч якось відрізнятися від стокового додатки для Android-пристроїв.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, що раніше інсайдери назвали дату виходу ігрових консолей нового покоління. Не виключено, що це можуть бути останні консолі від таких гігантів, як Sony і Microsoft. У будь-якому випадку чекати залишилося недовго - вихід PlayStation 5 і Xbox 5 запланований аж на 2020 рік. Серед іншого, консолі отримають непогані характеристики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в мережі з'явилися нові подробиці про майбутнє iPhone 2019 року. Судячи з усього, він отримає практично всі тренди 2018 року. Відразу варто відзначити, що девайс отримає потрійну камеру. До того ж, розмір акумулятора помітно збільшиться, що тільки на руку активним користувачам смартфонів.

Знай.uа писав, що в мережі дізналися, скільки корпорації витрачають на охорону своїх начальників. Повідомляється, що на охорону Тіма Кука, глави Apple, витрачається близько 310 тисяч доларів в рік. Досить солідна сума, але не найбільша.