У Києві офіційно презентували публіці дрон Mavic 2 Enterprise Dual, для промислового використання.

Зазначається, що в основі розробки - одна з найпопулярніших моделей Mavic 2. Вона оснащена двома камерами: тепловізорною і візуальною. Про це інформує ресурс 24tv.

За словами організаторів, дрон Mavic 2 Enterprise Dual оснастили 4K-сенсором для захоплення видимого світла, а також датчиком FLIR для захоплення теплових даних.

"Тому вони можуть забезпечити політ дрона вночі під час складних умов видимості (туман, дим)," - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, зазначається, що завдяки наявності двох камер, дрон Mavic 2 Enterprise Dual може одночасно вимірювати температуру і надавати дані для ефективного складання звітів і аналізу.

"Основними сферами застосування цього апарату є пошуково-рятувальні операції, гасіння пожеж, правопорядок, надзвичайні ситуації, інспекції ліній електропередач, мостів та вишок", - повідомляється.

Нагадаємо,новітній російський важкий ударний безпілотник "Охотник, фото якого нещодавно з'явилися всоцмережах і про який російська преса так багато писала, назвавши дрон "майбутнім російської авіації", виявився невдалою копією американського стелс-дрона RQ-170 Sentinel.

Експерти заявили, що при створенні важкого ударного безпілотника "Охотник" росіяни використали технології американського стелс-дрона RQ-170 Sentinel.

Також, в Росії з тріском провалилися випробування "перспективного" розвідувального БПЛАна сонячних батареях.

Російський безпілотний літак на сонячній енергії "Сова", який росіяни називали таким, що не має аналогів у світі, успішно розвалився на висоті 20 км.

Як повідомляв портал Знай.ua, перший в історії "Пошти Росії" безпілотник, який повинен був доставити посилку на відстань 15 км, розбився відразу після зльоту.

Також Знай.ua писав, у Москві під час презентації розбилось аеротаксі, вартість якого становить 12 млн рублів