Компанія Huawei має намір використовувати в оптиці камер майбутніх смартфонів технологію Liquid Lens. Китайський виробник розробляє потрійний модуль, який включає RGB-сенсор, монохромний модуль і TOF-датчик.

Замість традиційної оптики Huawei має намір використовувати модулі камери з "рідкими" лінзами Liquid Lens.

Цю інформацію повідомляє 4PDA.

Що таке технологія "рідких" лінз і як вона працює?

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ця технологія з'явилася більш ніж два десятиліття тому. Розробив її французький фізик Бруно Берг. На відміну від багатьох камер, в яких для зміни фокуса використовується механічний об'єктив або програмне забезпечення, камера з "рідкими" лінзами налаштовується шляхом регулювання обсягу матеріалу. Це може бути суміш олії і води.

Як працює технологія "рідких" лінз – дивіться відео

Переваги технології "рідких" лінз

Опція виграє за багатьма показниками у порівнянні з об'єктивом цифрової камери або механічним об'єктивом.

  • По-перше, швидкість і точність набагато вища, ніж у традиційних камер.
  • По-друге, таке рішення не містить рухомих деталей і займає менше місця в корпусі.
  • По-третє, за допомогою технології можна значно збільшити кратність зума.

В цьому році модуль камери з "рідкими" лінзами може з'явитися в Huawei Mate 30 Pro. Це стане проривом для мобільної індустрії і допоможе закріпити позицію Huawei як одного з найбільших новаторів у галузі мобільного зйомки.

Нагадаємо, що Найджел Стенфорд, музикант в жанрі електронної танцювальної музики, в 2009 році написав трек Cymatics, на який в 2014-му він випустив музичне відео. Однак, відео зацікавило не тільки фанатів творчості музиканта, але і технологічну компанію, яка просто скопіювала ідею Найджела.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Meizu представила перший у світі смартфон, який не має будь-яких отворів.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple нарешті випустила фінальну збірку iOS 12.