Троє українців створили та підтримували діяльність найвідомішого у Darknet ресурсу "xDedic", що дозволяв користувачам продавати й купувати доступ до зламаних серверів.
Як повідомляє кіберполіція, зловмисники встигли продати більше 70 тисяч паролів та логінів віддаленого доступу до серверів із 170 країн світу.
Заступник Генерального прокурора Євгеній Єнін повідомив, що міжнародна спільна група, до складу якої входили співробітники ГПУ, Нацполіції, а також Федерального підрозділу по боротьбі із комп’ютерною злочинністю Бельгії, за сприяння Європолу, Федерального бюро розслідувань США та Служби внутрішніх доходів США у місті Тампа (штат Флорида), провела обшуки на дев’яти локаціях в Україні.
Під час обшуків конфісковано декілька ІТ-систем. Також допитано трьох підозрюваних. До складу групи входили чотири чоловіки віком до 35 років. Вказані обшуки проведено в рамках розслідування кримінальних проваджень щодо незаконного маркетплейсу під назвою "xDedic", на якому продавали доступ до десятків тисяч зламаних серверів компаній та приватних осіб.

Доступ до вказаного маркетплейсу можна було отримати через домени як у відкритій мережі, так і в Dark Web.
Хакерська діяльність проводилася шляхом злому доступу через протокол віддаленого робочого стола (RDP). Покупці та продавці здійснювали торгівлю такими RDP серверами на цій платформі. Сума кожного серверу складала від 6 до 10 тисяч доларів.

У четвер, 24 січня 2019 року, xDedic став недоступний відповідно до рішень американського суду, а кримінальну ІТ-інфраструктуру було конфісковано. Користувачі, які намагатимуться отримати доступ до домену xDedic, будуть перенаправлятися на урядову сторінку, на якій міститься пояснення, що маркетплейс перейшов в режим оф-лайн.
Поліцейські органи Німеччини також надали допомогу у конфіскації та блокуванні доступу.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще