Міністерство юстиції США пред'явило звинувачення китайської компанії Huawei, її фінансовому директору Мен Ваньчжоу, а також підрозділам у США та Ірані.

В 23 пунктах звинувачень йдеться в тому числі про промислове шпигунство і крадіжці технологій. За даними Мін'юсту, Huawei порушувала закони як мінімум останні 10 років і за участю керівництва компанії. Судячи з усього, США вирішила взятися за китайську корпорація грунтовно, опублікувавши всі звинувачення.

За версією американської влади, Huawei займалася банківським шахрайством, відмиванням грошей та розкраданням торгових секретів. Китайська компанія також порушила режим санкцій щодо Ірану і перешкоджала правосуддя, заявив Мін'юст. Згідно звинуваченням, фахівці Huawei намагалися вкрасти обладнання T-Mobile для перевірки якості роботи смартфонів: для цього вони всупереч правилам сфотографували робота, виміряли його і викрали його частина. Однак, доказів всіх діянь Huawei так і не опублікували, так що залишається тільки вірити на слово владі США.

Представники Huawei відкинули звинувачення і заявили, що не порушували американські закони, а також врегулювали суперечку з T-Mobile. До речі, сама китайська компанія лише звинуватила США в тому, що вона намагається просто “розправитися з деякими китайськими компаніями”. Цілком можливо, що всі конфлікти відбулися через заборону продавати iphone на території Китаю. До того ж, співробітників Huawei штрафують або звільняють за використання продукції Apple.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi незабаром представить топовий смартфон Xiaomi Mi Mix 3S, який стане чи не першим флагманом 2019 року. Серед іншого варто відзначити наявність топового чіпсета Snapdragon 855, а також підтримка мережі нового покоління 5G. До того ж, ціна за девайс всього лише 600 доларів, що значно дешевше хвалених iPhone XS Max.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що творці легендарної гри Crysis розповіли про те, що готують нову першокласну гру. Фанати припускають, що гра буде мультиплеєрної, адже вона створюється на ігровому движку, який здатний відображати ігровий світ в реальному часі для декількох гравців. Розробники пообіцяли опублікувати трохи інформації про майбутньому проекті трохи пізніше, так що мільйони фанатів чекають новин від ігрової компанії.

Знай.uа писав, що корейська корпорація Samsung вирішила позбавитися від пластику в пакувальних коробках, і перейшла на екологічно чистий матеріал, за типом крохмалю. Тепер не варто переживати, що викинута упаковка з-під смартфона опиниться під землею, і буде розкладатися сотні років.