30 грудня TechCrunch розповів про програму Facebook Research, за допомогою якої Facebook стежив за користувачами і платив їм за надання доступу до особистої інформації. Однак, про неї раптово почали говорити буквально через місяць, 31 січня 2019 року.

Після цієї статті компанія Apple видалила Facebook Research з App Store і позбавила Facebook сертифіката розробника корпоративних додатків, оскільки з'ясувалося, що додаток було створено в рамках Enterprise Developer Program, а цей проект не передбачає роботу зі звичайними користувачами. До того ж, програма могла сканувати дані користувачів. Враховуючи репутацію компанії, довіряти їй свої особисті дані точно не варто.

Це призвело до того, що в Facebook перестали працювати внутрішні програми, а також тестові версії загальнодоступних додатків. Через деякий час TechCrunch з'ясував, що аналогічний додаток є у Google. Він називається Screenwise Meter, викладені в App Store і точно так само стежить за діями користувачів (у тому числі неповнолітніх) з їх дозволу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На тлі скандалу з Facebook компанія Google видалила Screenwise Meter з App Store, а також принесла Apple вибачення за порушення правил роботи. Ніяких санкцій відносно Google застосовано не було – в Apple врахували щиросерде визнання і не стали позбавляти конкурента сертифіката розробника. На диво, Apple змилосердилася над пошуковиком.

Нагадаємо, що відомий блогер показав, з чого складається Xiaomi Mi Mix 3, у якого є механізм слайдера в корпусі. Серед іншого, варто відзначити, що зрушується і развигается він за допомогою магнітів. Сам виробник заявляє, що якості механізму вистачить на 500 тисяч відкриттів і закриття камери. Однак, для тих, хто не користується фронтальною камерою його вистачить на дуже довго. До того ж, далеко не кожен любить користуватися фронтальною камерою.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple приготувала новий ігровий сервіс. Судячи з усього, яблучна компанія готується до випуску ігрового пристрою, типу iPod Touch, що раніше підтверджували інсайдери.

Знай.uа писав, що продажі Pixel 3 з тріском провалилися. Як виявилося, смартфон володіє величезною кількістю недоліків, серед яких навіть несправності камери, або постійні перегріви смартфона під час зарядки. Подивимося, яким буде Pixel 4, вихід якого заплановано на осінь 2019 року.