Засновник SpaceX Ілон Маск показав перший запуск двигуна Raptor, який буде встановлений на космічному кораблі Starship. Звичайно ж, Маск не міг не похвалитися новим досягненням в соцмережі Twitter, що здивувало користувачів соцмережі новим досягненням компанії мільярдера.

Відповідне відео Маск опублікував в twitter.

"Перший запуск двигуна Starship Raptor! Дуже пишаюся відмінною роботою команди SpaceX!!", - написав він.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Маск, тяга двигуна Raptor становить 200 тонн. В наступній версії тяга буде збільшена до 250 тонн. Для порівняння, двигун Merlin 1D, використовуваний на ракетах сімейства Falcon, здатний розвивати тягу до 82 тонн.

Судячи з усього, цей двигун буде застосовуватися і при першій колонізації Марса, яка відбудеться вже зовсім скоро. Серед іншого, Мак показав всю серйозність по відношенню до колонізації Марса, адже саме він хоче стати першовідкривачем.

Нагадаємо, що корейська компанія Samsung запатентувала ігровий смартфон. Крім топової начинки, він отримає гнучкий корпус, який можна складати як книжку. Серед іншого, ціна девайс буде просто величезною, і інсайдери повідомляють, що вона перевалить за 1500 доларів. Подивимося, девайс з'явиться на прилавках, або це черговий непотрібний патент компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Роскомнагляд в черговий раз зганьбився після наїзду на Google. Повідомляється, що з-за порушень законів Росії Google зобов'язаний виплатити штраф. Однак, мова йде про суму в 500 тисяч рублів, що дуже мало для пошукача. Куди простіше заплатити невелику суму грошей, ніж дотримуватися законів Росії.

Знай.uа писав, що суд став на бік Apple в розглядах між яблучної корпорацією і Qualcomm. Нагадаємо, що продажі iPhone заборонили як в Китаї, так і в Німеччині. І все ж, суд відхилив кілька заяв про порушення чотирьох патентів. Схоже, що Apple скоро вирішить цю справу на свою користь.