В оновленій версії браузера Google Chrome з'явилася функція попередження щодо "схожих URL-адрес". У майбутньому розробники планують розширити можливості популярного браузера і "навчать" його блокувати небезпечні схожі адреси. Сама система досить цікава. Відомо, що раніше процвітав такий вид шахрайства, як створення фейкових сайтів, на яких користувачі вводили дані банківських карт.

"Схожими URL-адресами" в компанії позначають адреси зразок go0gle.com, які перенаправляють користувача на підроблений домен. Зрозуміло, в більшості випадків браузер просто видасть помилку і повідомить, що сайт не знайдено. Однак у деяких ситуаціях на такому адресі може розміщуватися підроблений або шахрайський сайт, використовуваний для фішингу. Втратити свої гроші в мережі дуже легко.

До речі, браузер Google Chrome вже вміє повідомляти про виявлення підроблених сайтів, проте в майбутньому поведінку програми зміниться.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Будемо сподіватися, що браузер зможе захистити пользовтаелей від прийомів шахраїв.

Нагадаємо, що компанія Microsoft відреклася від Skype Classic. Варто відразу зазначити, що мова йде тільки про 8 версії популярного сервісу. Судячи з усього, компанія більше не бажає підтримувати актуальну версію додатків.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що співробітник Google успішно зламав iOS 12. Варто зазначити, що саме він відкрив вразливість, і повідомив про це в першу чергу Apple, щоб компанія виправила свої помилки. На це знадобилося всього лише місяць. У будь-якому разі, факт наявності уразливості вдарить по репутації компанії.

Знай.uа писав, що компанія Apple знову відправила на прилавки революційний iPhone. Звичайно ж, мова йде про iPhone X, який став першим смартфоном з вирізом на екрані, а також новою системою захисту FaceID. До речі, в цей раз девайс буде продаватися за ціною від 700 доларів, що не може не радувати.