Apple винагородить 14-річного Гранту Томпсона за знайдену уразливість в FaceTime. Підліток першим попередив компанію, але вона не відреагувала вчасно. Судячи з усього, Apple вирішила не псувати свою репутацію, і показово нагородити хлопчика, який виявив гучний баг з прослуховуванням смартфонів з допомогою програми від Apple.

У компанії розповіли журналістам, що крім винагороди за уразливість, сім'я Гранту Томпсона отримає додатковий подарунок у вигляді гранту на освіту. Мати хлопчика спочатку збиралася відкласти можливу компенсацію за баг на коледж для Гранта.

Нагадаємо, що буквально на початку лютого був знайдений баг, який дозволяв користувачам iPhone прослуховувати інших власників техніки від Apple, причому робити це непомітно.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

8 лютого Apple випустила iOS 12.1.4, в якій виправила баг FaceTime. У компанії розповіли, що під час аудиту безпеки також виявили ще одну раніше невідому вразливість. Будемо сподіватися, що подібних ситуацій більше не повториться.

Нагадаємо, що в системі Android виявили чергову вразливість, якою можуть скористатися зловмисники. Повідомляється, що тепер навіть при відкритті картинки в мережі, можна заразити свій смартфон вірусами, які здатні вкрасти ваші дані, аж до даних про банківську карту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що популярний поштовий сервіс Gmail навчився видаляти практично всі спам повідомлення. Самі листи такого роду небезпечні тим, що можуть мати вбудований вірус, так що сервіс практично в 100% випадках здатний виявити це шкідливе лист, і повідомити про нього власника скриньки.

Знай.uа писав, що Apple повертає на прилавки легендарний iPhone X. До того ж, девайс тепер продається набагато дешевше: 760 доларів за базову версію з 64 Гб пам'яті. Судячи з усього, компанія хоче покращити свій фінансовий стан за початок 2019 року.