Китайська компанія Smartisan опинилася на межі розорення, незважаючи на свої продуктивні і цікаві смартфони. Smartisan R1 після презентації регулярно показував неймовірні результати у випробуваннях AnTuTu, проте навіть він не залучив користувачів. Однак, справа навіть не в популярності смартфонів цього бренду.

Нагадаємо, що компанія представила Smartisan R1, побудований на базі флагманського процесору Qualcomm Snapdragon 845, а його найдорожчу модифікацію (з вбудованим накопичувачем UFS 2.1 на 1 ТБ і 8 ГБ оперативної пам'яті) оцінили майже в 1400 доларів (близько 37 800 гривень). Так, смартфон продавали по дуже великою ціною, і куди надійніше придбати за такі гроші топовий iPhone, ніж девайс невідомого китайського бренду.

Однак ні ця, ні інші смартфони Smartisan не здобули популярності у споживачів. У підсумку, за чотири роки компанія змогла реалізувати лише 3 мільйони пристроїв, а її співробітники досі не отримали зарплату за грудень. Активи заморожені на вимогу постачальників, з якими Smartisan також не розрахувалася. Судячи з усього, компанії прийшов кінець. Чи встигне компанія зробити ребрендинг - невідомо. У будь-якому випадку, це ще раз доводить те, що не завжди достатньо випускати потужні смартфони.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, що в системі Android виявили чергову вразливість, якою можуть скористатися зловмисники. Повідомляється, що тепер навіть при відкритті картинки в мережі, можна заразити свій смартфон вірусами, які здатні вкрасти ваші дані, аж до даних про банківську карту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що популярний поштовий сервіс Gmail навчився видаляти практично всі спам повідомлення. Самі листи такого роду небезпечні тим, що можуть мати вбудований вірус, так що сервіс практично в 100% випадках здатний виявити це шкідливе лист, і повідомити про нього власника скриньки.

Знай.uа писав, що Apple повертає на прилавки легендарний iPhone X. До того ж, девайс тепер продається набагато дешевше: 760 доларів за базову версію з 64 Гб пам'яті. Судячи з усього, компанія хоче покращити свій фінансовий стан за початок 2019 року.