Будь-які електронні пристрої випромінюють незначне випромінювання, що цілком нормально, однак якщо воно присутнє у великих кількостях, то це негативно позначається на здоров'я користувачів.

Найчастіші симптоми: це головні болі, що виникають після кількох годин спілкування по телефону. Вчені компанії Statista днями опублікували дослідження, яке пролило світло на те, що смартфони Xiaomi і OnePlus мають високий рівень випромінювання радіації.

Xiaomi
Xiaomi

На тлі цього багато шанувальників цих компаній стали переживати. Адже виходить, що користуватися продуктами цих компаній – досить небезпечно. У зв'язку з цим, в справу втрутилася компанія Xiaomi, яка розповіла про високий рівень радіації в своїх продуктах. Найбільш сильне випромінювання виходить від моделей Mi A1, Mi Max 3, Mi Mix 3 і Redmi Note 5, які були випущені півтора року тому.

Як стало відомо від компанії Xiaomi, яка прокоментувала таку інформацію, її смартфони абсолютно безпечні для людей і будь-яких інших живих істот, оскільки вони повною мірою відповідають всім вимогам для продажу по всьому світу. До прикладу, кожен телефон Xiaomi, випущений за останні роки, продається в таких регіонах світу, де є певні обмеження Ради Європейського Союзу. Вони свідчать, що рівень радіації не може перевищувати 2,0 Вт на кілограм.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Для порівняння, в моделі Mi A1, яка була визнана самою радіоактивною серед всіх смартфонів на ринку, даний показник становить 1,75 Вт на кілограм, говорить компанія Xiaomi.

Це означає, що кожен з її телефонів в повній мірі безпечний для використання, оскільки рівень радіації в них знаходиться в допустимих межах. Для порівняння, в моделі Samsung Galaxy S9 рівень випромінювання знаходиться на позначці в 0,29 Вт на кілограм, а у LG G7 на рівні 0,17 Вт на кілограм. Тому, всі існуючі зараз на ринку смартфони, які взяли участь у тестуванні Statista, абсолютно безпечні.

Нагадаємо, В Росії випустили Tsar-phone Vladimir: золотий корпус з православним хрестом за 115 тисяч

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Xiaomi запатентувала унікальний екран без вирізів і отворів

Також Знай.ua" писав про те, що Анонс Meizu M9 Note: на ринок виходить головний конкурент Redmi Note 7