Російські користувачі виявили черговий баг в iOS 12, з допомогою якого можна на “нейтралізувати” будь iPhone. І на цей раз це не символи невідомого мови або інші “заклинання”. Судячи з усього, навіть Apple не знає про таке ба в системі. Для хакерів це легка мішень, так як можна залишити без робочого смартфона на деякий час, достатньо просто ввести 5 разів дефіс “-”.

Як з'ясувалося, операційна система не дружить із звичайним дефісом. Якщо в будь-якому додатку з клавіатурою активувати голосовий введення і 5 раз сказати слово “дефіс” — смартфон зависає, після чого самостійно перезавантажується. Причому працює таке комбо на всіх iPhone з iOS 12. Однак, перевіряти на своєму смартфоні все ж не радимо, адже за наслідки відповідаєте тільки ви самі.

Деякі сміливці, які не послухали цю раду і все-таки вирішили провести експеримент, кажуть, що перезавантаження відбувається і після звичайного введення п'яти дефісів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В Apple поки не відреагували на це “відкриття”, але швидше за все, найближчим часом помилку виправлять за допомогою оновлення. Втім, у Apple багато інших турбот, і цей баг точно не є дуже великою проблемою.

Нагадаємо, що Apple планує запустити платний сервіс, який дозволить власникам iPhone і інших гаджетів від яблучної компанії читати необмежену кількість новин від різних редакцій. Втім, сам сервіс коштує 10 доларів в місяць, так що любителям тільки перевірених новин доведеться платити за інформацію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігор Civilization VI раптово стала безкоштовною. Тепер кожен бажаючий може оцінити гру абсолютно безкоштовно. Однак, будуть доступні лише головні аспекти гри, а ось за доповнення або ж DLC доведеться заплатити реальних грошей, якщо ви цього захочете.

Знай.uа писав, що Google відновила роботу над Project Ara. Нагадаємо, що це модульний смартфон, у якого можна змінювати “начинку” самостійно, а сам процесор, камера, акумулятор мають форму прямокутників. Нагадаємо, що проект поховали ще в 2016 році, і вже в 2019 перше модульне пристрій може виявитися на прилавках.