Схоже, Google має намір зайнятися виробництвом власних чіпів для смартфонів Pixel і інших пристроїв. І хоч чутки про це ходили вже кілька років, зараз компанія перейшла від слів до справи. Судячи з усього, продажі Pixel 3 не задовольняють компанію, так що пошуковик вирішив серйозно зайнятися розробкою Pixel 4, вихід якого заплановано на осінь 2019 року.

Видання Reuters пише, що однокристальними системами займеться команда з внутрішнім назвою gChips. І співробітники тут з великим досвідом: в основному це інженери з Intel, Qualcomm, Broadcom і Nvidia, в тому числі Джон Бруно, який займався в Apple створенням мобільних процесорів і є одним з провідних розробників чіпів Fusion. Втім, чи допоможе така Google “зіркова команда” - невідомо. Крім сумнівного процесора, в смартфонах Pixel 3 було і купа інших проблем. Приміром, камера просто не працювала, акумулятор сильно нагрівався при зарядці, а динаміки і мікрофон взагалі в більшості випадків працювали несправно.

Зараз в команді 16 чоловік, але в штат планують набрати ще близько 60 інженерів. Набір персоналу триває.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Будемо сподіватися, що ціни на Pixel 4 не будуть захмарними, а процесор отримає купу нововведень.

Нагадаємо, що Apple планує запустити платний сервіс, який дозволить власникам iPhone і інших гаджетів від яблучної компанії читати необмежену кількість новин від різних редакцій. Втім, сам сервіс коштує 10 доларів в місяць, так що любителям тільки перевірених новин доведеться платити за інформацію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігор Civilization VI раптово стала безкоштовною. Тепер кожен бажаючий може оцінити гру абсолютно безкоштовно. Однак, будуть доступні лише головні аспекти гри, а ось за доповнення або ж DLC доведеться заплатити реальних грошей, якщо ви цього захочете.

Знай.uа писав, що Google відновила роботу над Project Ara. Нагадаємо, що це модульний смартфон, у якого можна змінювати “начинку” самостійно, а сам процесор, камера, акумулятор мають форму прямокутників. Нагадаємо, що проект поховали ще в 2016 році, і вже в 2019 перше модульне пристрій може виявитися на прилавках.