В магазинах додатків Apple і Google знайшли додаток від уряду Саудівської Аравії, який дозволяє чоловікам відстежувати жінок і обмежувати їх поїздки.

Додаток Absher, розроблений Міністерством внутрішніх справ Саудівської Аравії, служить для різних електронних послуг, в тому числі і дуже несподіваних, пише Gizmodo. Само собою, подібні речі є незаконними, а творці програми будуть у відповіді за свої діяння.

У додатку доступні такі функції, як запит паспорта, свідоцтва про народження, реєстрації транспортного засобу або іншої документації. Але він також дозволяє чоловікам з Саудівської Аравії "визначати, коли і як жінки можуть перетинати межі Саудівської Аравії". Сама по собі компанія могла заборонити жінці перетинати кордон Саудівської Аравії.

Крім того, вбудована система SMS-повідомлень використовується для оповіщення чоловіків, якщо жінки намагаються виїхати самостійно.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На сьогоднішній день Google Play і App Store поки ніяк не прокоментували дану ситуацію, тому що програми все ще доступні для скачування для телефонів на Android і iOS.

Нагадаємо, що Apple планує запустити платний сервіс, який дозволить власникам iPhone і інших гаджетів від яблучної компанії читати необмежену кількість новин від різних редакцій. Втім, сам сервіс коштує 10 доларів в місяць, так що любителям тільки перевірених новин доведеться платити за інформацію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігор Civilization VI раптово стала безкоштовною. Тепер кожен бажаючий може оцінити гру абсолютно безкоштовно. Однак, будуть доступні лише головні аспекти гри, а ось за доповнення або ж DLC доведеться заплатити реальних грошей, якщо ви цього захочете.

Знай.uа писав, що Google відновила роботу над Project Ara. Нагадаємо, що це модульний смартфон, у якого можна змінювати “начинку” самостійно, а сам процесор, камера, акумулятор мають форму прямокутників. Нагадаємо, що проект поховали ще в 2016 році, і вже в 2019 перше модульне пристрій може виявитися на прилавках.