З Microsoft Store прибрали вісім додатків для Windows 10. Такі зміни відбулися через виявлення в них таємних каналів для майнінг кріптовалюти Monero.

Відомо, що дохід від криптоджекінгу йшов у кишеню розробників даних програм. Мова йде про додатки Fast search Lite, Battery Optimizer (Tutorials), VPN Browsers+, YouTube Video Downloader для, Clean Master+ (Tutorials), FastTube, Findoo Browser 2019 і Findoo Mobile & Desktop Search. Відомо, що розробили програми - DigiDream, 1clean і Findoo. Про це пишуть американські ЗМІ.

криптовалюта
криптовалюта

Американська компанія кіберзахисту Symantec, яка виявила шкідливі програми в минулому місяці, повідомляє, що, судячи з програмного коду і пов'язаним з додатками доменами, всі вісім додатків було розроблено однією людиною або однією групою, незважаючи на різні імена.

хакер за роботою
хакер за роботою

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Згідно технічного звіту Symantec, всі додатки працювали за однією схемою. Всі вони завантажували бібліотеку Google Tag Manager (GTM) в свій програмний код, за допомогою якого згодом скачували і завантажували шкідливе ПЗ, як таке.

ПЗ являло собою піратську версію сумно відомого Coinhive – бібліотеки JavaScript, яку багато хакерів таємно додавали на зламані сайти з метою майнінгу Monero допомогою браузерів відвідувачів.

Варто нагадати, що лютневий "вівторок оновлень" Microsoft приніс для Windows 10 патчі для 77 вразливостей, 20 з яких були критичними. Виправлення торкнулися найрізноманітніших продуктів, починаючи від браузера Microsoft Edge і закінчуючи Azure IoT SDK. Втім, виправлення не настільки масштабні, щоб помітити різницю в роботі ПК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ось уже кілька років Microsoft намагається зробити з Windows 10 найпопулярнішу в світі операційну систему. Проте, всі спроби тільки посилювали ситуація, і від цього страждали мільйони користувачів. Втім, нове велике оновлення для Windows 10 виміряє інтерфейс операційної системи, а також принесе разом з собою масу нових функцій і можливостей, багато з яких вже давно чекають користувачі.

Нагадаємо, Windows 10 змогли запустити на калькуляторі: відео.

Як повідомляв Знай.uа баг в MacBook від Apple покаже брудну білизну користувачів.

Знай.uа писав, Microsoft залишить класичний Paint в новій версії Windows.