Британське ательє Swindon Powertrain, що спеціалізується на електро перетворення класичних автомобілів, до свого ювілею випустило незвичайне авто. На цей раз модифікації піддалася малолітражка Mini, яку показали на Лондонському автосалоні класичних автомобілів 2019.

Переобладнаний автомобіль назвали Swind E Classic Mini, і заявили, що таких машинок буде випущено лімітованою версією в кількості не більше 100 штук.

Swind E Classic Mini – це чотиримісний електромобіль, з якого було знято оригінальний двигун, коробка передач і паливна система. Замість них машина отримала 24 кВт*год акумуляторну батарею і електродвигун потужністю 110 л. с. (80 кВт). Все це наділила його здатністю розганятися до сотки за 9,3 секунди, і набирати максимальну швидкість до 130 км/ч.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

При вазі в 720 кг і низькому центрі тяжкості, одного заряду батареї електрифікованому Mini вистачить на 200 км, що зробить електрокар відмінним міським авто.

Ще однією перевагою електрифікації малолітражки став збільшений внутрішній простір і 200-літровий об'єм багажника, що утворилися в результаті видалення паливного бака.

Салон також піддався модернізації. Тепер в ньому є підігрів шкіряних сидінь, заднього і переднього скла, а також статі. З'явилося і все те, що потрібно сучасній людині для синхронізації автомобіля зі смартфоном, разом з функціями Apple CarPlay і Android Auto. А в переліку додаткових опцій значиться гідропідсилювач керма, клімат-система.

От тільки вся ця краса буде зовсім недешевим задоволенням. У зв'язку з великою популярністю Mini серед споживачів, вартість його електричної версії стартує з 79 000 фунтів стерлінгів, що дорівнює приблизно $100 000. Однак, це буде перша, нехай і обмежена, але все ж серія електрифікованих Mini.

Нагадаємо, власників евроблях попередили про злочинній схемі.

Як раніше повідомляв Знай.uа, стало відомо як українці заробляють на нерозмитнених машинах.

Знай.uа писав, як українці в терміновому порядку здають евробляхи.