Європейські експерти з програми оцінки нових автомобілей (Euro NCAP) розповіли які машини вибрати в 2019 році. Комісія назвала натболее безпечні автомобілі.

Трохи про Euro NCAP .

Euro NCAP - це самостійна огранізація яка проводить краш-тести машин.Для чистоти експеременту вони оцінюють автомобілі по чотирьох критичних областях :

1. захист дорослих пасажирів

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

2. захист дітей

3. захист пішоходів

4. допомога в забезпеченні безпеки ( технічне оснащення авто новітніми системами безпеки та допомоги на дорогах)

За фактом отримання результатів після краш-тестів були обрані найбільш безпечні автомобілі в класах : невеликий сімейний автомобіль, великий сімейний автомобіль і кросовер.

В категорії "невеликий сімейні автомобіль" лідирує Mercedes-Benz A-Class. У разі аварії ця машина здатна забезпечити 96% безпеки пасажирів. Більш того, цей автомобіль має асистенти гальмування, утримання машини на смузі, а так само систему, яка здатна відстежити наскільки втомився її водій.

Друге місце зайняв звичайний автомобіль Ford Focus, а трійку лідерів замкнув електромобіль Nissan Leaf .

В категорії "великий сімейний автомобіль" першою стала модель Audi A6. Ця машина продемонструвала високий рівень безпеки серед усіх протестованих машин. Дорослі пасажири захищені на 93% , діти на 85%. Розробники так само йдуть в ногу з часом і не обділили її "наворочками". Цей автомобіль має функцію стеження за сліпими зонами, а так само інші технології допомоги водієві.

Слідом за Audi A6 розташувалися Mazda 6 і Volvo V60.

Серед кросоверів визнаний найбезпечнішим BMW X5, який здатний забезпечити 89% безпеки для дорослих і 86% - для дітей. На другій сходинці - Volkswagen Touareg, а відразу за ним - Jaguar I-Pace.

Нагадаємо раніше "Знай.ua" писав про машину яка зробила сальто в повітрі.

Також Знай.ua" інформував про те, як водій вирішив проблему на кордоні з Польщею. Він просто протаранив прикордонний пост.

Раніше "Знай.ua" повідомляв про підпал машини впливової чиновниці.